Ford Focus C-Max: Aankooptips C-max 1.6 tdci automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

kan iemand mij zeggen waar ik op moet letten bij de aankoop van een focus C-max 1.6 tdci automaat?
is deze automaat geschikt om een caravan mee te trekken, ik heb nu een Mondeo 1.8 td station uit 1998.

Guido12

Geplaatst door Guido12 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

772 (0), 16 jaar geleden

1,6 motor is iets te licht voor een normale toercaravan,vooral als je een beetje de heuvels ingaat.

Postie (0) PRO, 16 jaar geleden

1.6 tdci heeft meet koppel en vermogen dan een slome 1.8 td mondeo.
Denk wel dat het gaat, maar mag een C-max wel zoveel trekken dan?

Guido12 (0), 16 jaar geleden

Het koppel zal het probleem niet zijn, hij heeft 19 PK meer en het koppel ligt zo'n 35% hoger, het gaat mij erom of de automaat het aan kan.
Afgelopen vakantie door de alpen naar italie was met de mondeo niet zo'n pretje.

Francis3119 (0), 16 jaar geleden

Waar je op moet letten is de hoogte van je vakantietraject(-en). Dieselmotoren verliezen aardig wat vermogen naarmate de luchtdruk daalt. Alpenpassen die zich boven de 2500 meter situeren kunnen een ernstig probleem veroorzaken indien je een grote last dient te verplaatsen. Hoe hoger het vermogen van je (recente) dieselmotor, des te groter de terugval. M.a.w. een oude 75pk 2,3L valt nagenoeg niet terug, een moderne TDCI kan boven de 3000m haast 40% motorvermogen inboeten. Vaak reageert de software en geeft foutmelding brandstofsysteem.

gj akkerman (0), 16 jaar geleden

beste guido,

Door de bergen met een automaat is nmm altijd linke soep, met een caravan erachter een fors risico, ik zou er zo-ie-zo een "echte' (olie\lucht) extra koeler op laten zetten als dat kan, verder is het vreemd dat deze CVT automaat nu al niet meer leverbaar is, ik denk dan , waarom stoppen ze met deze automaat, omdat ie heel goed was? Of juist niet? Kortom ik zou handgeschakeld de bergen in gaan met de caravan!

Succes gerjan.

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Francis3119]Waar je op moet letten is de hoogte van je vakantietraject(-en). Dieselmotoren verliezen aardig wat vermogen naarmate de luchtdruk daalt. Alpenpassen die zich boven de 2500 meter situeren kunnen een ernstig probleem veroorzaken indien je een grote last dient te verplaatsen. Hoe hoger het vermogen van je (recente) dieselmotor, des te groter de terugval. M.a.w. een oude 75pk 2,3L valt nagenoeg niet terug, een moderne TDCI kan boven de 3000m haast 40% motorvermogen inboeten. Vaak reageert de software en geeft foutmelding brandstofsysteem.[/quote]
de turbo regeld de inlaatdruk dus als je de bergen in gaat werkt alleen je intercooler niet zo goed meer maar de turbo druk wordt gewoon afgeregeld
gr dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.