Ford Mondeo: aanslag ruiten

Bouwjaar: 1998

hallo. ik heb sinds een paar weken problemen met de aanslag van vocht op alle ruiten.dit trok altyd weg met aanzetten van airco.
nu werkt da niet meer ondanks het vervangen van pollenfilter en het bijvullen en checken van airco! lucht blaast er genoeg! ook met vooruitverwarming trekt dit niet weg! integendeel!
dit is soms een levensgevaarlijke situatie!
kent iemand ook dit probleem? en eventuele oplossing?
dank bij voorbaat!

marc6909

Geplaatst door marc6909 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oompie (0) PRO, 19 jaar geleden

zit je pollenfilter er wel juist in? Als hij scheef zit en de afdekklep zit er ook niet goed op, kan er water insijpelen. Voel eens aan je vloermatten; zijn deze niet vochtig/nat? (fles water uitgelopen of zo?) want dit brengt ook mee dat je ruiten beslaan.
Groeten

marc6909 (0), 19 jaar geleden

dit is all ok omar! had dat vroeger ook he...maar zodra ik de airco opzette zag ge de dwasem zo wegtrekken binnen de minuut!
is heeel raar..krijg de achteruit zelfs niet open met de achterruitverwarming! denk dat het meer gezocht moet worden dat de airco soms gewoon niet werkt? groeten

oompie (0) PRO, 19 jaar geleden

tja ge zegt daar zo iets ,werkt ze wel?,misschien is de gas eraf,als je op de knop drukt brand dat lampje wel maar daarom werkt ze niet ,om ze simpel te testen kan je effe de vuldop van de airco verwijderen en effe duwen op dat valfje-pas op dat je die brol niet in je gezicht krijgt,het spuit er hard uit !

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Airco werkt niet als het koud is! (zie ander recent topic bij "proffesionals")(je moet verder de ventilatie niet op recirculeren zetten als het interieur nog koud is, dit werkt inderdaad averrechts)

marc6909 (0), 19 jaar geleden

ga morgen eens naar de garage omar! vind wel raar dat ik ALTIJD de bedwaseming heb moeten oplossen door de AIRCO in te schakelen? deed ik dit niet dan was de wagen volledig bedwasemd binnen de 5 minuten! heeft me eens ne man aangesproken ne tijd terug of ik dat ook aan de hand had? was ne vertegenwoordiger,was elke dag op de baan...had gene airco!dus zonder airco ...altijd problemen met de bedwaseming??? niet logisch he! groeten!

marc6909 (0), 19 jaar geleden

weet hetrvesch....maar heb 5 jaar gene last gehad van dit probleem! nu is gewoon alles dicht...mag proberen wat ik wil!
moest gewoon de airco inschakelen en dan trok die dwasem gewoon zienderogen weg! .nu wordt het erger als ik inschakel of gewoon blaas?? groeten

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

De wasem kan alleen zienderogen wegtrekken als de airco werkt.
Als het buiten koud is werkt de airco niet, en kan de wasem niet zo snel wegtrekken. (dus ook in het verleden niet!)
In deze periode heb ik er namelijk zelf ook last van, terwijl mijn airco 100% in orde is.
NU (buitentemp 8 á 10 graden) gaat het weer iets beter.

ps: bij mij kan ik precies zien wanneer mijn compressor draait, aangezien ik zelf een led-lampje heb bijgemaakt in het dashbord. (naast het indicatielampje dat aanduid dat de aircoinstallatie is ingeschakeld)Als het beneden de 4 graden is, slaat de compressor dus nooit meer aan. Iets boven de 4 graden, schakelt hij bijna niet in, en dan is het ook maar van erg korte tijd.

oompie (0) PRO, 19 jaar geleden

maar als je zoveel last hebt van aanwaseming ,heb je volgens mij ergens waterinsijpeling...(of je moet steeds nat in je auto gaan zitten...)
groeten

marc6909 (0), 19 jaar geleden

manee omar! deze auto is kurkdroog en zeer goed onderhouden! alhoewel ik ergens een waterlek moet hebben omdat ik regelmatig moet bijvullen! kandit de oorzaak zijn???

marc6909 (0), 19 jaar geleden

ok rvesch....maar waarom er NOOIT last van gehad
de vorige 6 jaar..en nu ineens wel??
dus mondeos ZONDER airco hebben dit probleem allemaal ofwa???

oompie (0) PRO, 19 jaar geleden

nee de mondeo's zonder airco hebben dat niet,dat ge water moet bij vullen is zowieso niet normaal,het kan goed zijn dat uw verwarmings radiator lek is,en langs daar er waterverlies optreed in uw wagen-voel maar eens of uw vloermat niet vochtig is...

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat kan inderdaad de oorzaak zijn, alhoewel je dan allang de koelvloeistof had moeten ruiken.
Als antwoord op je vraag of Mondeo's zonder airco er ook last van hebben: Alle auto's hebben in winterse dagen regelmatig last van aangeslagen ruiten. Dit trekt weg als je de verwarming aanzet met aanjager. (natuurlijk nooit zo snel als met airco)
Als het probleem echt hardnekkig is (meer als andere auto's) dan is er natuurlijk wel iets aan de hand. (ik kan de ernst van het probleem natuurlijk niet beoordelen vanachter mijn pc)
Kijk toch ook nog eens of je ventilatie niet op recirculeren staat. (dan blijft het vochtig binnen, aangezien het vocht er niet uit kan)

Fredo (0), 19 jaar geleden

Heb Escort met airco en heb geen last van aangedampte ruiten. Ze hebben mij wel eens gezegd dat er altijd voor nen airco ne waterafschijder staat. Misschien is hier iets mis met. Groeten en succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.