Ford ford Mondeo TD: Airco doet niets meer

Bouwjaar: 1997

Tot vorige week werkte airco nog perfect. Maandag APK keuring plus steekproef glansrijk door de keuring. Geen airco meer lampje in schakelaar gaat wel branden. Ventilatoren slaan niet aan pomp slaat ook niet aan relais op schutboard voor airco wordt warm. Wie kan me advies of aanwijzingen geven ? Zit zelf niet zo erg in het airco gebeuren. Hoe kan ik testen of pomp nog goed is ? Als ik draden van stekker achter koplamp op bestuurderskant doorverbind moet pomp dan aanslaan ? Graag advies en tips hierover.

Fre

Geplaatst door Fre (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat je condensor doorgerot is,en daardoor het systeem leeg is.
laat het controleren bij dealer/garage,doormiddel van afpersen,en ga zelf niets doorverbinden.

je kan wel ff met een klein schroevendraaiertje een ventiel indrukken,en kijken of er nog druk op zit.(pas wel op voor je ogen!)

niels

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het buiten koud is, werkt de airco niet.

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

aanvulling op rvesch,als het de buitentemperatuur onder de 4 graden komt,dan werkt de airco inderdaad niet.
maar dat geld nu nog niet.

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Het heeft zelfs al gevroren in die periode.
Bovendien als de temperatuur buiten maar b.v. 6 graden is, dan slaat de compressor maar heel even aan, en heel snel weer uit. (omdat verdamper dan al heel snel op 4 graden zit) Het duurt dan ook weer lang voordat de compressor weer inschakeld. (verdamper moet weer boven 4 á 5 graden komen)
Kort samengevat: beneden 4 graden werkt airco niet. Vlak erboven werkt de airco nauwelijks.
Wat wel een beetje helpt is het interieur flink warm stoken en de ventilatie op recirculeren zetten. (warme interieurlucht wordt dan langs verdamper geleid ipv koude buitenlucht)

Fre (0), 19 jaar geleden

Heb ventielen ingedrukt met een klein schroevendraaiertje en mijns inziens staat er weinig druk op. Laat de installatie testen op lekkage om zekerheid te verkrijgen laat uitkomst weten.

Jansonius (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste collega controleer de druk sensor boven op de droogpot eens deze gaan regelmatig kapot. En inderdaat als de vulling te-laag is schakelt de airco ook uit.

Fre (0), 19 jaar geleden

Bedankt ga de sensor testen tegelijk met de test van de installatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.