Ford Mondeo: ABS en handremlampje blijven branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 wagon

Al geruime tijd blijven mijn ABS en handremlcontrole lampje tijdens het rijden branden. Waarschijnlijk een probleem met de ABS computer. De garage kan het echter niet vinden en spreekt al over een mogelijke reparatie van dik 2000 euro. Ik ben het een beetje zat en vraag mij af hoe ik deze lampjes kan uitschakelen. Dan maar geen ABS de remmen doen het verder prima. Weet iemand hoe ik deze controlelampjes uit kan schakelen. Ik kan namelijk ook heel moeilijk achter het dasboard komen. Alvast bedankt.

w.coulier

Geplaatst door w.coulier (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kombikart (0), 17 jaar geleden

Mss dat ik te simpel denk maar het kan ook gewoon zijn dat het niveau van de remolie te laag is. Dan gaan deze ook branden. Neem aan dat ze die toch wel gecontroleerd hebben.
Heb je ook geprobeerd of het abs nog werkt. Op een natte weg ff vol in de ankers. Gr Fred

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Laten uitlezen bij de dealer, je remmen werken dan ook niet goed want je hebt waarschijnlijk de volle remdruk op je achteras staan.
Dit regelt normaal het abs systeem, maar het handrem lampje brand er ook bij en dat is geen goed teken.
Ga naar de dealer....

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Zoals Postie zegt; Laten uitlezen bij de dealer. Aan de hand van de foutcode die je krijgt kan je dan verder. Kans is groot dat er een sensor defect is. Kan er geen communicatie worden opgebouwd met de ABS-module dan moet de voeding en de massa van de module worden nagezien. Ook de stekker van de ABS-module nazien op slechte contacten.

O ja, nog één vraagje: Toevallig geen rollager moeten vervangen vooraan? Of de wagen opgestart met startkabels?

Yoshi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.