Ford Transit 2014: Accessoire accu definitief verwijderen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik ben bezig om een Ford Transit, bj 2014, om te bouwen naar een camper. Nu wil ik de accessoire accu vervangen door een lithium (LifePo4) Bij het verwijderen van de originele accu kwam ik er achter dat Ford de accessoire accu niet solitair geplaatst heeft maar dat byv. de centrale deurvergrendeling deze accu nodig heeft. Ook start het voertuig niet meer, terwijl de startstroom niet van de accessoire accu afkomstig is. Maw de accessoire accu maakt deel uit van de totale elektrische installatie. Ook zit er op de accupolen van de accessoire accu sensoren  van de BMS i.v.m. slimme dynamo en start-stop systeem.

Vraag: is er een mogelijkheid om de accessoire accu toch volledig te verwijderen.

Zelf dacht ik aan de mogelijkheid om de accudraden van de accessoire accu rechtstreeks te verbinden met de start accu en zo het hele systeem te foppen.

Graag advies in deze.

M.v.g.
Rene

Ford

Geplaatst door Ford , lid sinds 18 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.