Ford Scorpio: accu steeds leeg ,uitslaande meters dashboard,

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td

mijn scorpio start slecht of niet accu is dan zwak of leeg .stopt ook onder het rijden en is dan niet meer aan de gang te krijgen startmoter komt niet in .
als ik de accu oplaadt en ik laad de plus en de min pool aan de accu zitten springt de zekering eruit van de acculader,en begint er een relais te klikken.
nu laadt ik de accu op met de min er af en als ik hem goed opgeladen heb dan doet ie het . en als ik geluk heb kan ik soms wel een week rijden maar meestal duurt het plezier korter . zijn record is opgeladen, gestart en weer afslaan, en zo dood als een pier. ????????????????????????

roelgijsbers

Geplaatst door roelgijsbers (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Accu eerst maar eens laten testen.

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

heb accu vervangen dynamo vernieuwd
doorgemeten of hij genoeg bijlaad was oke ook onder volle belasting er is gewoon iets wat de knop omdraait een relais of zoiets had ook al zitten denken aan het alarm maar bij ford zeggen ze dat als hij standaard er in zit dat het zeker niet het alarm is

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

het lijkt erop dat je een lekstroom hebt. Gebruik de zoek - functie voor meer info

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

heb ik ook aangedacht ,heb al eens de centrale vergrendeling zekering eruit gehaald maar ik weet niet of klepje voor de tank dop daar ook op aangesloten zit .
in ieder geval ga ik op zoek naar verdere lekstroom . ook al weet ik nog niet goed hoe
ken eigenlijk weinig van stroom want er zit zoveel op deze scorpio is een ghia uitvoering.

RaliasR (0), 16 jaar geleden

al een keer andere relais geprobeerd ? (vermogens- en startrelais)

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

dat kan ik natuurlijk laten doormeten heb zoiets gevonden want ik heb accu weer opgeladen ennu werkt mn controle lampje niet meer van gloeibougie s.zou heel mn probleem kunnen komen door een breuk in de kabels naar gloeibougie s?

RaliasR (0), 16 jaar geleden

Gezien de ouderdom van de auto kun je ook wel last hebben van "plakkende" relais

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

ik denk dat daar het hele probleem zitheb zojuist nog eens alles nagelopenen mijn bedrading van de gloeibougies gevolgd en die lopen naar een relais en die rammelt wel eens zodra ik hem niet gestart krijg . ga morgen naar ford dat ding eens vervangen en kijken naar nieuwe bedrading naar gloeiers

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

probleem nog niet van de baan heb relais vernieuwd nu blijft er nog steeds spanning staan op de gloeibougies.heb stroom gemeten op stekker gloeirelais heb op twee draden spanning en dat is niet goed natuurlijk , nu is er ergens iets goed mis want mn gloeilampje brand ook niet op dash board wel als ik in de aansluitstekker van de gloeirelais aarde maak . mn toeren teller heeft het plots begeven termometer slaat niet meer uit. km teller is dood. een oplossing zou een elektrische schema zijn

Edje Raketje (0), 16 jaar geleden

De zekeringkast aan de linkerkant (bestuurderskant) is waarschijnlijk rot.

roelgijsbers (0), 16 jaar geleden

is zo niets aan te zien dan zou het onder de zekerings kast moeten zijn hoe is dat te bereiken zal geen eenvoudig karwei zijn

Edje Raketje (0), 16 jaar geleden

Dat je er niets aan ziet is mogelijk.
Ik heb er door de jaren heen verschillende vervangen.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=roelgijsbers]is zo niets aan te zien dan zou het onder de zekerings kast moeten zijn hoe is dat te bereiken zal geen eenvoudig karwei zijn[/quote]
het beste om te kijken of de linker kast last heeft gehad van water is via de binnenzijde, boven het koppelingspedaal moet je het plastic netje onder de stekkers van de kast weghalen, daarna trek je enkele stekker eruit en kijk of je langs de pennetje uit de kast sporen van oxidatie hebt, zie je op meerde pennen groen oid dan kan je de kast wel afschrijven.

bij vervangen eerst de ruitenwissers rechtop zetten zodat je meer ruimte hebt.
kast zit van onderaf met 4 moertjes vast, meeste stekkers passen maar op 1 plek, echte er zijn er dacht ik 2 of 3 die je kan verwisselen dus let even op voordat je ze demonteerd.

Suc6

Mr.Volt (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou eerwst willen weten of er stroom loopt (verbruikt wordt) tijden stilstand. Hang een amperemeter tussen één van de accuklemmen. Deze moet vrijwel op nul staat. het enige wat stromm verbruikt is een eventueel klokje en/of alarmsysteem. in ruststand doen deze niet veel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.