Ford Mondeo Wagon 2015: Accu vervangen?

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: XUCA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 88

Mijn Mondeo is inmiddels bijna 6 jaar oud. De originele AGM accu doet het nog prima, maar ik vraag me af of het niet verstandig is om hem preventief te vervangen.
Ik zou dat wel zelf willen doen, maar ik lees hier en daar dat dat niet verstandig is, omdat de electronica dan in de war zou kunnen raken. Is dat bij mijn Mondeo ook het geval?

Donkeyman2353

Geplaatst door Donkeyman2353 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1585) PRO, 2 jaar geleden

Ja , accu moet ook aangemeld worden , wat is de winst als het fout gaat als je het zelf doet.

Donkeyman2353 (0), 2 jaar geleden

Begrepen, wat is het toch jammer dat je steeds minder zelf aan je auto kan repareren. Vroeger was dit een klusje dat je even in een paar minuten zelf kon doen, nu moet je naar de garage voor die grappen. In ieder geval bedankt voor je advies.

Heino4267 (215), 2 jaar geleden

Zolang je geen vreemde foutmeldingen krijgt over boordelektronica en hij nog gewoon goed start, is het niet nodig om je accu preventief te vervangen.

Donkeyman2353 (0), 2 jaar geleden

Ok Heino, ik heb inderdaad geen meldingen. Wel is het zo dat het start/stop systeem al een tijd niet meer werkt. Ik begreep dat dat iets te maken zou kunnen hebben met een verslechterde accu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.