Ford Mondeo: Achterwiel scheef

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDCI2.0

LS,

Enige tijd geleden zag ik dat het achterwiel (passagierszijde) wat scheef stond. Dacht echter dat dit met uitlijnen opgelost zou zijn, maar dat was niet mogelijk. Van de achterkant gezien ziet het er zo uit: |-----\ . Ik heb de auto tweede hands gekocht en weet niet wat de historie exact is, maar ik vermoed dat het met een aanrijding te maken heeft en niet met een uitglijder tegen bv een stoeprand gezien de stand van het wiel. Ik heb net winter banden op de originele velgen laten leggen en toen werd al de opmerking gemaakt dat de velg krom was en er veel gewicht nodig was om deze een beetje in balans te krijgen. Nu is mijn vraag wat nu de oorzaak kan zijn van het scheve wiel en hoe ik dat kan checken.

Bijvoorbaat dank!

edwin07010

Geplaatst door edwin07010 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

De oorzaak is vermoedelijk schade en je kunt het controleren door meten, links en rechs vergelijken

edwin07010 (0), 10 jaar geleden

[quote=jan5047]De oorzaak is vermoedelijk schade en je kunt het controleren door meten, links en rechs vergelijken[/quote]
Dank voor je snelle reactie. Misschien was ik niet helemaal maar het achterwiel staat te scheef en is nagenoeg zeker een gevolg van schade. Wat ik graag zou willen weten is welke onderdelen er evt beschadigd zouden kunnen zijn. In het ergste geval denk ik de as?

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat kan ik vanaf hier niet zien, zet de auto op een brug en meet van vaste punten, misschien kun je zien of er wat verbogen is

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Veerpoot/schokbreker , draagarm/ astap , of in het ergste geval de wielkuip krom , er zit niets anders op dan te gaan meten.
Als je de binnenbekleding in de kofferbak los maakt , kun je dan iets zien van schade , lasnaden , strijkkit die niet origineel is ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.