Ford Mondeo: Portiervergrendeling Mondeo doet vreemd

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Goedendag, ik heb een nogal vreemd probleem met een Ford Mondeo uit 2001.

Bij het op slot zetten van de portieren met de afstandbediening gaan deze even op slot maar daarna gelijk weer van slot. De vergrendeling aan de binnenkant van de rechterachterdeur beweegt dan niet mee. Alle deuren blijven dan open staan.
Bij het op slot zetten met de sleutel in het portierslot gaan alle deuren wel gewoon op slot, behalve het rechterachterportier.
Echter als ik de sleutel tijdens het op slot draaien iets langer in de "op slot stand" houdt gaat het rechterachterportier wél gewoon op slot.

Wat ik tot nu toe heb gedaan is het portierslot lv vervangen voor een tweedehands exemplaar. Dit omdat ik dacht dat deze zorgt voor de aansturing van het rechterachterportier. Helaas zonder resultaat. Wie heeft hier een oplossing voor? Zit het probleem in het slot rechtsachter, of is het slot wat ik nu heb vervangen toevallig ook kapot? Of moet ik het zoeken in de centrale module van de vergrendeling? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, Sander

Sandercan

Geplaatst door Sandercan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

eddyarc (100), 10 jaar geleden

kijk ook de bedrading na aan de scharnierpunten van de deuren deze kunnen door slijtage beschadigd zijn

bas416 (0), 10 jaar geleden

als je de auto op slot zet controleerd wordt gecontroleerd of alle portieren op slot zijn. als dat niet zo is (bv als een portier nog open staat) gaan de protieren weer open.
als een slot niet of te traag werkt wordt dit gezien als of een portier open staat, en gaat alles weer van het slot af. met de sleutel vast houden negeer je dit en gaat alles op slot wat kan.
als je het motortje van het RA portier vervangt zal het probleem wel over zijn. dit is het portier dat niet reageerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.