Ford S-Max : activatie poort cd wisselaar?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Hallo,

Sinds kort ben ik eigenaar van een ford S-Mx. Heb op mijn autoradio (6000cd) een xcarlink usb/mp3 box geplaatst. Kan er alleen niets mee. Volgens leverancier van de box kan het zijn dat de cd wisselaar poort op de radio niet is geactiveerd. Ik ken dit inderdaad van mijn vorige auto, Citroen C5, waar je in de computer de wisselaar moet activeren. Weet iemand of dit bij Ford ook zo is en of dit bij de dealer moet?

Bij voorbaat dank,

Erik

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JW1982 (0), 11 jaar geleden

Bij mijn weten is de wisselaaringang niet door de dealer vrij te schakelen. Normaal gesproken wordt de wisselaaringang automatisch vrijgeschakeld op het moment dat een originele CD-wisselaar is aangesloten. De originele CD-wisselaar communiceert met de radio via het CAN-bus systeem. Een aftermarket MP3 wisselaar simuleert het signaal dat de ingang vrijgeeft en hierdoor wordt de MP3 wisselaar herkend als CD-wisselaar en is deze te selecteren op de radio.

Er zijn tientallen merken MP3 wisselaars die niet allemaal even goed overweg kunnen met elke Ford radio. Daarnaast zijn er ook meerdere versies van de 6000CD. Ik heb zelf in mijn Focus een 6000CD Premium MP3 die afkomstig is uit een 2011 S-max. Deze radio herkend de MP3 wisselaar die ik heb niet terwijl de normale 6000CD (zonder MP3) deze wisselaar wel herkend.

Daarnaast werkt een MP3 wisselaar bij mijn weten alleen op een Ford radio als je op de SD kaart of USB stick 6 mappen (hetzelfde aantal als het aantal cd's in de wisselaar) maakt met in elke map maximaal 99 nummers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.