Ford Mondeo: afslaan bij koude motor en onregelmatig toerental

Bouwjaar: 1995

Ik heb een ford modeo station 1.8GLX bij een koude motor slaat hij in een bocht wel eens af. als de motor op temp is gaat alles verder goed.heb iets gelezen over olie en motorreiniging werkt dit.

Probleem 2 is dat bij een koude motor het torental zowel stationair als rijdend onregelmatig is, als de motor op temp is is alles weer goed.
Heb motorreiniging toegepast lijkt iets beter
Heb het geprobeert om op temp te laten komen door stationair te laten draaien, dan is het over, bij afkoeling (vorst) tijdens het rijden komt het weer terug. Help, heeft dit met bovenstaande te maken?
Groeten René

Rene9528

Geplaatst door Rene9528 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Temp. sensor defect???

appie504 (0), 19 jaar geleden

beste rene waarom heb je dan toch ook een ford gekocht (grapje)maarja je zit er toch maar mee maar kom maar eens langs dan zullen we het allemaal wel eens bekijken groetjes broeder

dynamiteluc (0), 19 jaar geleden

ik heb een mondeo station van 96 en herken dit probleem. Volgende week staat hij weer bij de garage. We zijn al een jaar bezig en ze kunnen het niet oplossen. Telkens andere olie een tempsensor en nog veel meer al vervangen. Heeft iemand de echte oplossing voor dit probleem? Het lijkt wel of veel meer mensen dit hebben. Het is namelijk lekker gevaarlijk als ik op de eerste bocht in de ochtend afrij. Want sturen lukt dan ook al niet echt zonder motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.