Ford Mondeo: Airbag lampje knippert 2x2 keer en dat 5x achterelkaar

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Hallo,
het airbag lampje van mijn Mondeo uit 2004 knippert 2x2 keer. Na 5 "knipperseries" blijft hij permanent branden.
Ik heb de auto net met een nieuwe APK gekocht en de handelaar (ex lease auto's) heeft van het garagebedrijf waar hij het heeft laten nakijken te horen gekregen dat de airbag gewoon werkt.
Een avondje internetten heeft me al veel wijzer gemaakt en ik kan daarom niet geloven dat het niet op te lossen is.
Mijn vragen: Wat houdt de knippercode in en is de auto onterecht hiermee door de APK gekomen?

BVD, Hans.

mozart19

Geplaatst door mozart19 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

"de airbag werkt gewoon"?
hebben ze die geprobeerd dan?
ga even langs de dealer en laat het systeem uitlezen.
Eventuele repratiekosten dan op de verkoper claimen.

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

de auto is wat het airbaglampje betreft terecht door de apk keuring gekomen dit is geen controlepunt voor de apk keuring

mozart19 (0), 16 jaar geleden

Alex, bedankt voor je reactie. Inmiddels was ik er ook al achtergekomen.

Hans 4040, waarschijnlijk zal ik aan het eind van de rit naar de dealer moeten. De handelaar "werkt niet met merk dealers"en zegt dat ik de auto volgende week maar weer eens een keer langs moet brengen. Alsof ze nu wel de oorzaak kunnen vinden!!
Als dit niet gaat lukken dan zal ik waarschijnlijk op moeten draaien voor de kosten want tot nu toe zijn ze niet echt bereid om mee te werken.
Het feit dat ik al ruim een week na de geplande aflevering nog met een defect zit weerhoudt ze er niet van om de zwarte piet naar mij toe te spelen. Ik zou teveel hebben gepusht!! Tja, als je op maandag zegt dat hij dinsdag klaar is dan bel ik even om te kijken hoe het staat, en als dan blijkt dat het zeker woensdag wordt en ik vertel dat ik de auto gewoon nodig heb dan is het natuurlijk logisch dat het mijn schuld is dat de airbag niet is gerepareerd!!
Gezien de puinhoop die ik onder de bestuurdersstoel heb gevonden ( getapete losliggende kabelboom etc) vraag ik me af of ik inderdaad niet beter direct naar de Ford dealer moet gaan, ik kijk wel.
Bedankt en tot horens,
Hans.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ach Hans, ze houden je aan het lijntje en doen helemaal niks aan die storing.
Want ze moeten er mee naar de dealer en dat kost geld en dan moet tie nog gerepareerd worden.
Heb je garantie of is het van die garantie op de motor en de bak.
bij het laatste zou ik maar zelf naar een dealer rijden.
Ze hebben waarschijnlijker de draden door willen solderen onder de stoel en daarna de boel dicht willen tapen.
Ouderwets prutswerk.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Storingscode 22 : zijairbag bestuurders kant; lage weerstand, open circuit, kortsluiting naar massa, of kortsluiting naar positief.
In alle gevallen bedrading controleren.
Dat klopt wel met de puinhoop onder de stoel.

mvg,
Hans.

mozart19 (0), 16 jaar geleden

Beste Hans 4040,

klinkt aannemelijk echter als ik de zelftest doe, dagteller indrukken en sleutel op II, dan geeft hij aan dat er geen DTC's ofwel storingscodes in het systeem zitten. Ik zal de boel doorlaten meten bij de Ford dealer, ik ben die andere gasten meer dan zat.

Bedankt allemaal voor jullie info en reacties,

MVG, Hans.

mozart19 (0), 16 jaar geleden

Beste allemaal,

ik heb even het garagebedrijf gebeld die met mijn Mondeo aan de gang is geweest en die kwam met heel andere info dan wat de verkoper mij vertelde.
De auto is wel degelijk naar een Ford dealer geweest omdat de goede man wist dat hij zelf niet veel aan dit probleem kon doen.
Vervolgens werd de diagnose vast gesteld, zie Hans 4040 code 22, en toen werd verteld dat de reparatie of €55,00 of €350,00 zou gaan kosten, werd door de verkopende partij gezegd dat hier geen tijd voor was want de auto "moest worden afgeleverd", om mij daarna en passant, tussen neus en lippen door, mede te delen dat de garage heeft geconstateerd dat het systeem goed was maar het lampje niet uitgedaan kon worden.
Kijk, zo lust ik er nog wel eentje! Hopen dat je genoegen neemt met deze info sturen ze je weg en als je verhaal komt halen dan komt het omdat ik ze teveel "gepusht" zou hebben.
Tevens hebben ze mij deze auto verkocht met standaard traction control, ik kan er echter niets van vinden. Bij mijn weten levert Ford alleen ESP als traction control en alleen als optie. Nee, zegt de verkopende partij; traction control is iets anders dan ESP en zit er standaard op.
Ik heb deze vraag bij Ford Nederland ingediend en wacht met smart op antwoord. Als iemand van jullie ook licht kan werpen op dit onderwerp houd ik me aanbevolen,

MVG, Hans Eggink.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

ESP is inderdaad iets anders dan tractioncontrol: http://nl.wikipedia.org/wiki/Electronic_...


Traction control: ABS-TCS staat voor: Anti-lock Brake System-Traction Control System.

Het is een systeem, bestaande uit een combinatie van twee systemen, vanaf 1992 toegepast op de ST 1100 Pan European, maar later ook op andere modellen. Het TCS voorkomt het spinnen van het achterwiel. Het werkt door het verlaten van de ontsteking waardoor het vermogen afneemt. Dit wordt doorgevoerd totdat het achterwiel weer grip heeft.

Bron: Wikipedia

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans4040]ESP is inderdaad iets anders dan tractioncontrol: http://nl.wikipedia.org/wiki/Electronic_...


Traction control: ABS-TCS staat voor: Anti-lock Brake System-Traction Control System.

Het is een systeem, bestaande uit een combinatie van twee systemen, vanaf 1992 toegepast op de ST 1100 Pan European, maar later ook op andere modellen. Het TCS voorkomt het spinnen van het achterwiel. Het werkt door het verlaten van de ontsteking waardoor het vermogen afneemt. Dit wordt doorgevoerd totdat het achterwiel weer grip heeft.

Bron: Wikipedia[/quote]
even een kleine verbetering: tractioncontrole voorkomt het spinnen VAN DE AANGEDREVEN WIELEN,
en we praten over een Mondeo, die heeft voorwielaandrijving.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt dokter.........maar ik heb deze tekst van Wikipedia en daar wordt uitgelegt dat het systeem van Honda is en voor het eerst werdt toegepast op de ST 1100 Pan European.
Je begrijpt dat het systeem ook op de voorwielen werkt, mits deze aangedreven worden?

mvg,
Hans.

Boot (0) PRO, 16 jaar geleden

Voorkomen van doorspinnen (traction control) wordt ook vaak dmv remmen voorkomen. (volgens mij ook bij Ford)

Danny78 (0) PRO, 16 jaar geleden

traction control alleen met ABS natuurlijk en ESP is inderdaad iets helemaal anders => weinig Ford wagens hebben ESP dit is niet standaard en traction conrtrol trouwens ook niet !!!

r-p (0), 16 jaar geleden

Ik heb een Pan European met TCS, en een Mondeo zonder... :)

Heb gisteren in Haynes zitten lezen en daar staat dat er een unit bij de gaskabel zit van het TCS systeem. Dit zou dus duiden op het knijpen van de brandstoftoevoer, en dus het vermogen. Ik was naar iets anders op zoek, dus heb dit slechts vluchtig gelezen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.