Ford Mondeo: Airbag + Luchtmassa-meter

Bouwjaar: 1996

Vrienden van problemcar:

Ik heb 2 vraagjes:
- Het airbaglampje van mijn mondeo knippert. Ik heb de zekering (7,5)al 2 keer vervangen, gaat 2 dagen goed en dan begint het weer. Aan de zekering is overigens steeds niets geks te zien. Wat kan dit zijn? Stekkers onder de stoelen?
- Vandaag is de auto gekeurd. Omdat de auto zo lui was heb ik aan de garage gevraagd of ze wat konden vinden. Ze hebben één of andere gloeispiraaltjes (3 stuks?) in/bij de luchtmassameter schoongemaakt. Ze waren heel vuil. Kan iemand me wat over deze spiraaltjes of de luchtmassameter vertellen?

Alvast bedankt!

Geplaatst door

goldtop (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Airbag lampje knippert maar hoe vaak 4 maal achter elkaar betekent gordelspanner gebeurt heel vaak stekkers doorsolderen onder de stoelen laat effe weten hoe vaak die knippert

Jochem5483 0
badge

18 jaar

Het lampje knippert 4 keer, met redelijk lange tussenposen. Dan ff niet en dan weer 4 keer. Zo herhaalt zich het steeds.
Wist je ook wat over de luchtmassameter toevallig?

goldtop 0

18 jaar

in de luchtmassameter zitten in een luchtkanaal twee kleine hittedraadjes, door vuil uit de lucht hoopt zich er wel eens vuil op met als gevolg dat er minder lucht gemeten wordt en dus ook minder brandstof ingespoten wordt

Richard9694 0
badge

18 jaar

http://www.fordscorpio.co.uk/cleanmaf.ht... en
http://www.fordscorpio.co.uk/maftest.htm
Deze site zou voldoende uitleg geven over de MAF.

jagster 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.