Ford Mondeo: Ford Mondeo schokt bij gas geven

Bouwjaar: 1995

Sinds begin 2005 heb ik een Ford Mondeo uit 1995 (type 1.8i, benzine). Direkt nieuwe voorbanden er onder laten zetten en van de zomer bij de dealer een grote beurt laten geven. Auto reed tot voor kort prima.

Sinds kort heeft de auto een probleem dat steeds erger wordt: de auto schokt / bonkt als ik gas geef. Met weinig gas geven is het minder, bij veel gas geven is het sterker. Volgens de dealer is het de aandrijfas rechts voor (geluid lijkt van de rechterkant te komen). De rubber sok die vlak bij de motor zit, is los aan de kant van de motor. De auto remt gelijkmatig (is gecontroleerd bij de remmentest die i.v.m. de APK nu ook is uitgevoerd).

Ik heb de voorwielen één voor één verwisseld met het reservewiel, maar dat gaf geen verschil.

Wat is vreemd: het probleem doet zich niet direkt voor als ik ga rijden. Meestal begint het pas na een kwartier rijden. Bv. van huis naar de dealer is 5 km, monteur ingestapt voor een proefrit van 10 km: niets gemerkt. Daarna direkt zelf weer gereden, na een kwartier begon het weer, direkt daarna weer een proefrit met de monteur. Die gaf toen aan dat het de aandrijfas zou zijn.
Als het eenmaal begint, schokt / bonkt de auto iedere keer bij gas geven. Als ik bv. op de snelweg rijd, is het dus konstant aanwezig.

Wie weet raad of heeft hier ervaring mee ?


Aanvulling per 10-01-2006: De dealer had het goed gezien. De aandrijfas is vervangen en het probleem is weg.

Dulk

Geplaatst door Dulk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

OTTO8305 (0), 18 jaar geleden

Aandrijfas is inmiddels vervangen door de dealer. Die had het goed gezien. Het probleem is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.