Ford Focus: airco blaast na tijdje warme lucht

Bouwjaar: 2000

De airco van mijn ford focus blaast met warm weer na een tijdje warme lucht in plaats van koude lucht wat kan dat zijn en wat moet er gebeuren

adolfhof124

Geplaatst door adolfhof124 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Spike11032 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de airco in het begin wel koude lucht af geeft en later niet meer, dan moet waarschijnlijk de luchtspleet tussen de koppeling en de compressor afgesteld worden. Dit komt vrij vaak voor.

Succes

adolfhof124 (0), 18 jaar geleden

hallo Erik

bedankt voor je reactie ja hij blaast in het begin heel even koude lucht en gaat dan over op warme lucht

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Airco koppeling defect!!! Magneet is te zwak, afstellen helpt nix. Nieuwe koppeling monteren probleem is dan over.

Spike11032 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry dat ik het zeg hoor, maar dat laatste vind ik echt een onzinnige reactie. Sinds lange tijd passen wij deze reparatie toe en zelden is dat zonder bevredigend resultaat. Natuurlijk kan het zo zijn dat afstellen niet meer helpt. Maar vervangen kan dan altijd nog . En dat is voorwaar geen goedkope reparatie. Voor een koppeling van Ford betaal je al dik 300 euro, dan kun je kiezen voor een complete compressor via het parallel kanaal maar wat betaal je dan?? Afstellen kost hooguit vijftig of zestig euro. Ik zou hier toch maar mee beginnen er zin nog een hoop andere (veel leukere)dingen waar je je geld aan uit kunt geven.

adolfhof124 (0), 18 jaar geleden

hallo

Ik denk dat ik het eerst is probeer af te stellen en als dat niet helpt kan ik alsnog een nieuwe laten monteren, dat afstellen kan over het algemeen iedere garage doen of moet ik er mee naar de ford dealer toe

allebei bedankt voor je reactie groetjes adolf

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de koppelig gaat afstellen dus de luchtspleet zo klein mogelijk maakt 0,35mm en de airco weer inschakelt, dan zie je vaak dat de koppeling wel beweegt maar de poelie niet meeneemt.
Heb ik al vaak meegemaakt, dus gewoon een nieuwe erop, en zo duur zijn ze niet hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.