Ford Focus 2021: Airco, Deep Sleep en FordPass Connect problemen

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Benzine, Motorcode: B7DC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 91

Hoi allemaal,

Ik heb sinds oktober 2022 een Ford Focus 2021 model met connectiviteit en zo. Hartstikke mooie auto... Als ie goed werkt...

Maar sinds kort treden er best wel wat problemen op. Ik weet niet of ze iets met elkaar te maken hebben, maar ik noem ze toch allemaal op voor de zekerheid:

Airco probleem
Voornaamste probleem is dat de airco niet werkt. Volgens de garage gaat het niet om een fysiek-technisch probleem, maar ze denken dat het ligt in een module (ik hoorde iets van TS module ofzo voorbij komen?) Die module schijnt naast de airco ook te gaan om connectie met Bluetooth en FordPass Connect. Maar sinds een maand doet de airco het dus niet. En de problemen begonnen toen de accu is losgekoppeld geweest (om een hardnekkig probleem met FordPass Connect op te lossen, zie hieronder).

Nadat de accu er af was gehaald, werkte FordPass Connect weer, maar na een kwartier rijden deed de airco het plots niet meer. Blies alleen warme lucht. Garage heeft de auto terug naar fabrieksinstellingen gezet en toen deed de airco het weer even, waarna hij weer stopte en alleen warme lucht blies.

Ze dachten dus dat het had te maken met die bovengenoemde module, die is dus (na een wachttijd van 7 (!) weken) eindelijk vervangen. Gisteren drie ritjes gemaakt (telkens motor uit en weer aan) maar vanochtend begon de auto weer warme lucht te blazen. Grote verschil nu is dat het maar 20 minuten duurde waarna hij wel weer koude lucht blies. Normaal moet een airco het toch na een paar minuten al gaan doen?

Ik ga straks weer een rit maken, ben benieuwd of de airco het weer gewoon doet... Heb er een hard hoofd in eigenlijk.

Telkens als de airco het niet deed, stond het knopje van AC gewoon aan, op een temp van 18 graden of kouder.

FordPass Connect probleem
Na ongeveer een maand na ontvangst van de auto kon de Android FordPass Connect app geen verbinding meer maken met de auto. Hij bleef maar hangen op het scherm waarin werd getoond dat ie aan het verbinden was met de auto. Ook opnieuw authorizeren ging niet. Heb de auto vanuit het schermpje op de middenconsole ook een fabrieksreset uitgevoerd en op m'n telefoon de app opnieuw geinstalleerd (cache ook verwijderd). Mocht allemaal niet baten.

Toen heeft de garage wat dingen geprobeerd, waaronder dus ook het ontkoppelen van de auto accu, om het hele systeem te resetten. Daarna deed ie het even weer, maar na een week wéér geen connectie met FordPass. De auto leek ook steeds vaker accuproblemen te hebben.

Deep Sleep
We kregen namelijk best vaak de melding dat Deep Sleep is geactiveerd (in de app, als de app het deed). Bij het uitzetten van het contact kreeg ik ook vaak de melding dat ik OF de motor moest starten OF dat ik het contact helemaal uit moest draaien om stroom te besparen.

Owja iets helemaal offtopic maar ook iets wat ik niet snap (handleiding van de auto bracht ook geen uitkomst) Soms kan ik de auto niet ontgrendelen door naar het handvat van de auto te grijpen. Op zulke momenten moet ik dan de afstandsbediening pakken. Ook het vergrendelen werkt vaak niet. Merk dit vaak bij het portier aan de bijrijderskant

Ik hoop dat iemand hier een idee heeft van wat bovenstaande veroorzaakt en hier misschien ook een antwoord op heeft, want op warme dagen rijden zonder airco is echt niet te doen, vooral niet als je ook nog eens jonge kinderen op de achterbank hebt.

Alvast bedankt,

Allan

fietsbeller

Geplaatst door fietsbeller (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

memos (10) PRO, 9 maanden geleden

Geen idee of dit bij jou de oplossing is, maar laatst bij een Alfa gehad dat de achterruitverwarming het niet deed. Bleek dat die uitgeschakeld werd als de accu te weinig spanning gaf. Accu gemeten en die had 12.2 V in rust. (Is te weinig want een volledig opgeladen accu moet eigenlijk 12.6 V zijn). Startte echter prima en dan denk je niet direct aan de accu.

Tegenwoordig zitten er veel modules in de auto en een accu bewakingssysteem. Als deze een te lage spanning detecteert kunnen er wat modules uitgeschakeld worden.

Kortom, probeer eens een nieuwe accu. Wel zorgen dat deze volledig is opgeladen.

memos (10) PRO, 9 maanden geleden

Off topic, zie dat het een 1000 cc motor betreft. Heeft een distributieriem die door de olie loopt. Weet niet wat hij heeft gelopen, maar zou sowieso de olie om de 10.000 km verversen ivm problemen die deze motoren hebben door de distributieriem die afbladdert en grote problemen veroorzaken. Laatst een nieuw gereviseerd blok moeten plaatsen hierdoor.

fietsbeller (0), 9 maanden geleden

Hoi memos, dank je voor je input. Ik zal het eens opperen bij de garage, een nieuwe accu. Auto heeft nu net 31k gelopen.

kaleido 1 (1785) PRO, 9 maanden geleden

En voor de motorolie heb je speciale olie nodig kan geen busje van de action dus echt de juiste door ford voorgeschreven olie.
Accu kan de oorzaak zijn alle electronika reageert daar op.
Airco kan uitvallen om heel veel redenen.
Een ander defect aan de auto. , diverse.
Airco als zodanig zelf niet in orde , dus deze werkt hij dan goed wordt voldoende koud ?

Heino4267 (230), 9 maanden geleden

Klinkt als een versleten accu, ondanks de lage leeftijd van de auto en het geringe aantal km's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.