Ford Focus: Airco gaat uit in stand 2,3 en 4

Bouwjaar: 2000

Mijn Ford Focus 1,8 TDDI uit 2000 heeft het volgende, merkwaardige verschijnsel. Als ik de airco aanzet, brandt het indicatielampje (in de aircoknop) in stand 1 van de luchtcirculatie. In stand 2,3 en 4 gaat deze weer uit, waarna als je hem weer in 1 zet, het lampje weer aangaat. Dit doet de airco in alle standen, dus bijvoorbeeld ruitstand, voetstand etc. Is dit normaal of kan iemand mij zeggen wat hier aan de hand zou kunnen zijn. Alvast bedankt.

JanvC

Geplaatst door JanvC (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JanvC (0), 18 jaar geleden

Helaas, ook bij de iets hogere temperaturen (wat zal het zijn geweest een paar weken geleden ± 8°C) vertoont hij dit verschijnsel. Daarbij brandt het lampje van de airco in stand 1 wel.
Wat zou het kunnen zijn?

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit heb ik vaker meegemaakt.
Kachelweerstand kapot!!!
Zit achter dashboardkastje.

JanvC (0), 18 jaar geleden

Vandaag mijn auto bij de garage. Zij gaan inderdaad de kachelweerstand vervangen. Kan dit ook de reden zijn dat de auto zo verrekte slecht warmte afgaf aan het interieur?? Ook als de auto al lang warm is.

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee dat denk ik niet, dat zal wel een andere oorzaak hebben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.