Ford Galaxy: Airco gevuld maar niet koud

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDi

Gisteren de airco laten vullen bij Midas. Promotie: 75 euro.

De airco heeft gewerkt ervoor maar zelden gebruikt. (manuele airco). Ik hou niet van airco en zet liever het raam open omdat ik snel ziek wordt van een airco.
We gaan volgende week naar Zuid-Frankrijk en daarom de airco laten vullen omdat deze geen koude lucht meer gaf.

Airco is dus gevuld maar als ik rijd is de lucht op binnen-buitentemperatuur (niet koud!). Lampje airco werkt en blazer ook.

Als ik stil sta met de auto wordt het wel kouder. Maar niet ijskoud en dat wordt toch verwacht van een airco. Zeker om zo'n groot volume van een Galaxy te koelen.

Heb net met iemand gesproken die hetzelfde probleem had in zijn ford en daar hadden ze gemerkt dat de compressor stuk was. Kosten: 700 euro.

Dat is de prijs van onze reis nog niet :(

Iemand een idee? Het is niet dat hij compleet NIET werkt. Stil staan en motor draaien is koel maar rijden is buitenlucht-temp.
Motor is dan warm gedraaid.

Eigenaardig is wel dat ik de zekeringen heb nagekeken. In het boekje van de Galaxy staan 2 zekeringen aangeduid voor Airco. In de kast zitten er op die plaatsen GEEN zekeringen in...?

Als leek gaat het mijn verstand te boven.

Alvast bedankt voor de reacties!!

david35

Geplaatst door david35 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Leuk vullen en afrekenen zo kan ik ook veel verdienen,
Heeft het bedrijf de werkdrukken ook gemeten na het vullen?
Zit er voldoende koudemiddel in? Als het een systeem is met 2 verdampers gaat er meer in.
Je kun zelf wel even kijken of de aircopomp ook inslaat.

david35 (0), 12 jaar geleden

[quote=Postie]Leuk vullen en afrekenen zo kan ik ook veel verdienen,
Heeft het bedrijf de werkdrukken ook gemeten na het vullen?
Zit er voldoende koudemiddel in? Als het een systeem is met 2 verdampers gaat er meer in.
Je kun zelf wel even kijken of de aircopomp ook inslaat.[/quote]
Superdank voor je snelle reactie, aangezien ik de airco voor de trip naar het Zuiden en 3 kinderen nog in orde wil krijgen.

Ik heb aan Midas gevraagd of ze het systeem eerst konden testen vooraleer te vullen. Dat kon niet. Aangezien de tijdsdruk en de lage prijs van 75 euro vond ik dat als leek best ok.

Ik ga hen absoluut niet verantwoordelijk stellen voor de slechte werking van mijn airco maar als ik bv. vraag om een nieuwe band te plaatsen en ze zien dat de bouten niet meer aanspannen dan moeten ze dan eerst nakijken en melden vind ik.

Dat is een verantwoordelijkheid die je hebt als bandenplaatser.

Net zoals de mensen die airco vullen. In dat opzicht is het snel verdient maar ze mogen me tenminste zeggen voor het vullen dat er een probleem is en de kosten van het vullen niet rendeerbaar zijn.

Wat nu? Ik wil met een goed werkende airco vertrekken zondag 03/07.

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Gewoon weer langs de aircoboer en de drukken laten meten. Als de pomp met te weinig koudemiddel heeft gelopen is de kans groot dat de pomp is overleden.
Dat merk je dan wanneer er voldoende koudemiddel in zit de pomp draait maar er is dan weinig drukverschil tussen de hoge en lage druk zijde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.