Ford Focus Wagon 2004: Airco laat motor afslaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Goedemiddag,

De auto heeft al enkele jaren (!) een probleem met de airco.

Wat gebeurt er:
Ik rijd op een 80 of 100 km per uur weg, ga deze weg af en neem afrit om daar terug te schakelen naar de 2de versnelling om bocht te maken om andere weg op te gaan. Airco staat aan (zomer of winter maakt niet uit), blower op minimale stand (1). Ik schakel terug, neem de bocht en zie het toerental ineens naar 0 gaan en motor slaat uit en stuur heeft geen stuurbekrachtiging meer. Ik moet dan snel de auto weer aan en uit zetten om door te kunnen rijden.
Als ik gewoon aan het rijden ben doet de airco het prima en valt het toerental nooit ineens terug. Het is alleen bij het terugschakelen om een bocht te maken.

Ik doe de airco nu al uit als ik de bocht moet maken en dan is er niets aan de hand. Na de bocht doe ik de airco weer aan en kan ik prima doorrijden.

Wat ik al gedaan heb en geen idee of dat iets uitmaakt, maar het moest toch vervangen worden:
- nieuwe accu sinds februari dit jaar.
- 4 nieuwe bougies (NGK) sinds twee weken.

Iemand ook dit probleem gehad of wellicht een tip voor mij, heel graag. Want echt veilig is dit probleem niet...

Groetjes,
jw50

jw50

Geplaatst door jw50 , lid sinds 8 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.