Ford Focus Wagon 2005: Lekkage paravan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Goedemorgen,

Van de week het interieurfilter vervangen van mij Focus Wagon mk1 (niet uit 2005, maar 2004...).
Paravan aan passagierskant bleek nog een plakstrip aan de bovenzijde te hebben, die zat er niet op en dus na het weekend een hoop water aan de passagierskant. Niet leuk. Strip gehaald bij de Focus dealer, op de paravan gezet en deze teruggemonteerd. Hopelijk alles nu weer goed.

Alleen de paravan aan de bestuurderskant heb ik ook vervangen. Deze klemde niet meer goed (klemmen waren ook afgebroken). In het midden waar de 2 delen bij elkaar komen was er ook iets afgebroken.

Nu heb ik twee vragen:
- Heeft de paravan een de bestuurderskant ook zo'n strip nodig?
- Is het erg als de paravan niet helemaal goed sluit tegen het raam aan? Is er 1 van de sloop, dus kan door de jaren heen een beetje verbogen zijn. Er zit ook wel een kiertje tegen het midden aan.

De paravan aan de bestuurderskant heeft van zichzelf al allemaal rond gaatjes in de plaat zitten en als je daar doorheen kijkt zie je het mechanisme van de ruitenwisser duidelijk zitten. Er komt dus al water door deze gaten in dat gebied.

Hopelijk heeft iemand hier ervaring met bovenstaande en heeft er iemand tips voor mij.

Groetjes,
jw50

jw50

Geplaatst door jw50 , lid sinds 7 jaar geleden

6 Reacties

Siem Bijman PRO, 5 maanden geleden

In het algemeen is het zo dat het interieurfilter toegang moet hebben naar het verwarmingskanaal in de binnenruimte. Daarom zit daar die strip op.
Aan de bestuurderskant is zo'n strip niet nodig want het regenwater loopt dan niet rechtstreeks naar het verwarmingskanaal maar moet via de afvoerkanaaltjes weg kunnen lopen. Het gebeurt wel eens dat die afvoerkanaaltjes door bladeren verstopt raken en je daardoor water naar binnen krijgt, maar als die gewoon goed open zijn zal er bij jouw geen water naar binnen kunnen lopen.

jw50, 5 maanden geleden

Dag Siem,

Bedankt voor je reactie. Bij de Ford dealer werd mij verteld dat die strip een extra soort afsluiting is tussen het raam en de paravan. De paravan heeft ook een soort gootje erop die je ook op de juiste manier over het interieurfilter moet plaatsen. Als ik het filter weghaal zie ik daaronder keurig een opening naar het verwarmingskanaal. Toen ik maandag het filter er weer uithaalde, was deze ook nat geworden op bepaalde plekken.

De afvoerkanaaltjes, waar zitten die ergens? Want ik heb links en recht gekeken naar wat het water zou heen moeten lopen en vind daar geen bladeren of ander troep.

Op de foto zie je hoe de paravanen nu erop zitten. Beter dan dit lukt mij niet en ik heb echt meerdere keren geprobeerd...

Groetjes,
Arne

jw50, 5 maanden geleden

Nou er gaat van alles mis merk ik. Ik probeer een drietal foto's toe te voegen, maar dit gaat niet.

jw50, 5 maanden geleden

Vandaag met een gepensioneerde monteur nogmaals naar de paravan gekeken. De bak waar het filter in gaat, aan de onder zit een soort afdicht foamrand die ook vochtig was. Alles eraf gehaald, schoongemaakt en een nieuwe foamrond gemaakt en deze goed aangeschroefd en hier en daar kit in de hoeken. Dit is sowieso beter dan er al zat, want die foamrand brokkelde compleet af.

Ook gekeken in de hoeken of er bladeren lagen die het gootje verstopte, niks gevonden.
Waar gaat dit gootje eigenlijk naar toe? Want wellicht zit er in het gootje nog iets dat de boel verstopt. Ook geen idee hoe breed dit gootje is, maar het is het waard om even te kijken. Al weet ik niet waar ik precies moet kijken.

Hopelijk blijft de boel nu droog, want dat water onder de bekleding is ook niet best...

jw50, 5 maanden geleden

UPDATE 13-6-2020

Na de buien van gisteravond weer water aan de bijrijderskant... Ben er nu helemaal klaar mee.
Heb Ford dealer gebeld en afspraak gemaakt om het bij hen een compleet nieuwe paravan erop te laten zetten. Mocht het nu weer gaan lekken, dan heb ik tenminste garantie. Kost misschien wel iets meer dan bij een universele garage, maar ik wil het probleem en uit mijn auto en uit mijn hoofd hebben.

Problemcar Hulplijn PRO, 5 maanden geleden

Na een update is de site weer toegankelijk en kunnen er weer foto's worden geplaatst.

. . . . .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.