Ford Ford mondeo 1.8i: airco slaat niet aan, geen spanning

Bouwjaar: 1996

gentleman,
mijn airco (manueel!) slaat niet aan,zelf met vooruitverwartming ingeschakelt gaat het niet,zekering is ok,lampje schakelaar brandt groen, heb aan de stekker van elektro-magneet(poelie) gemeeten en daar is geen spanning?
vermoedelijk defect aan schakelaar of relais?
weet iemand raad?
thanks

Paul8580

Geplaatst door Paul8580 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Of gewoon te weinig koudemiddel, waardoor de compressor niet inslaat.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
Laat inderdaad even je vulling van de airco controleren. Wil bij deze autos nogal eens voorkomen dat het aircosysteem "leegloopt". Bij onvoldoende vulling schakelt de drukschakelaar niet in waardoor er geen inschakeling van de aircocompressor is.
groeten michiel

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Lagedruk schakelaar durft al eens defect gaan. Schakelaar eens overbruggen en kijken of de koppeling dan wel inslaat. Maar dan moet je wel 100% zeker zijn dat de vulling van de airco in orde is, want het is net die schakelaar die het systeem uitschakelt bij te weinig koelmiddel.

Paul8580 (0), 19 jaar geleden

Hakeem,Michiel en Yoshi,hartstikke dank voor jullie snelle reactie, wij hoeven zoiets niet in België...jullie doen het echt zeer uitstekend!!!, wat betreft de airco: vulling is goed, meting aan de stekker elektromagneet bij ingeschakelde airco/motor meten wij goede massa aan violet/geel!!? waar bevindt zich de lagedruk schakelaar? Wil eens de suggestie van Yoschi proberen, wie weet?Andere suggestie natuurlijk welkom. Thank's Guy

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

De lagedruk schakelaar zit bovenop de droger. dat is een cilindervormig element en zit achter ( eigenlijk meer eronder) de linker koplamp. Op de schakelaar zit een stekker met twee draden. Stekker verwijderen, motor laten draaien, airco aanzetten en dan de twee draden op de stekker doorverbinden. Stekker niet te lang doorverbonden laten anders vriest de verdamper dicht. Werkt de koppeling nu wel dan is de schakelaar kapot. Deze kan je gewoon van de droger afdraaien zonder dat er gas ontsnapt.
Stekker elektromagneet: violet/geel=12V bij airco aan
zwart= massa

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
heb een tijdje terug ook een mondeo gehad waarbij de bedrading naar de compressor toe verrot was van binnen. Leek van buitenaf nog redelijk in orde, alleen beetje smerig. maar toen ik de draden bewoog stond ik met poreus materiaal in mijn handen. Vooral waar ie om de hoeken bij balken en dergelijke langsgaat wil ie nogal corroderen.
weet niet of je het al geprobeerd hebt, maar is de koppeling wel in orde van de compressor. Even kleine stroomkring maken en de compressorkoppeling moet inslaan.
groeten michiel

Paul8580 (0), 19 jaar geleden

Hoi Michiel,je hebt gelijk het was inderdaad een defekte draad,breuk in het midden met poreuse gaine (olie?),thank's voor de tip-->veel werk gespaard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.