Ford mondeo: start problemen

Bouwjaar: 1995

Mondeo 1.8TD van 1995 start regelmatig zeer moeilijk. De motor draait een paar keer rond en stopt er dan mee, alleen de startmotor hoor je dan zoemen. Dit herhaalt zich een paar keer waarbij de motor soms helemaal niet draait en soms een paar keer. Na een aantal van dat soort pogingen slaat de motor uiteindelijk aan.
De duur van voorgloeien en of de motor koud of warm is maakt niet uit. Ook het indrukken van het handpompje voor het starten helpt niet.

Iemand een goede tip?

vibo

Geplaatst door vibo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Roliestone (0), 20 jaar geleden

Klinkt als een slechte accu. Ook problemen bij een warme motor? Of de dynamo laadt niet goed bij. Ik heb een zelfde soort probleem gehad en na het vervangen van de accu was het over!

suc6 ermee, Roland

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Aan je uitleg te horen draait de startmotor nog wel rond maar neemt hij de motor niet meer mee. In dit geval is je bendix in de startmotor kapot.
succes, Eric

vibo (0), 20 jaar geleden

Accu geeft ruim 12V als motor niet draait, dynamo geeft ruim 14V met draaiende motor. Toch de startmotor?

Petervh (0), 20 jaar geleden

Je moet even meten tijdens een startpoging. De spanning moet dan nog ca 10 volt bedragen. Is dit minder dan is toch de accu de schuldige.
Succes en groet Petervh

michaelluijendijk (0), 20 jaar geleden


meet ook even tijdens het starten op de startmotor daar moet je ook nog 10 v over hebben.

succes michael

vibo (0), 20 jaar geleden

Mensen,

Tijdens het starten is de spanning precies 10,0 V. Op het moment dat de motor aanslaat, daalt de spanning heel eventjes. Gezien deze meting en aangezien ik de boven beschreven problemen eigenlijk minder heb bij koud weer, zal het wel niet de accu zijn (of is dit te simpel gedacht)?
Hoe kan ik controleren of inderdaad de startmotor de schuldige is?

Alvast bedankt,
Vincent

Petervh (0), 20 jaar geleden

Door aan de dikke draad aan de startmotor te meten (zoals Michael al aangeeft)en daarbij de massa van de startmotor ook als massa voor de meter te nemen. Als je dan tijdens een startpoging ca 10 volt meet dan heb je absolute zekerheid dat de startmotor defect is. De kans dat dit zo is lijkt me nu al heel erg groot.
Groet en succes Petervh

michaelluijendijk (0), 20 jaar geleden

JE KUNT ook nog even kijken of de accu wel voldoende geladen word, door even de laadspanning te meten maar vooral ook de de laadstroom.De laadstroom is de daadwerkelijke lading van de accu.Dus de laadspanning kan wel 14 v zijn ,maar als de laadstroom maar 10 A is word de accu nooit echt geladen.
Als dat goed is zou ik ook even spanning meten tussen massa (motorblok) en de min pool van de accu.Dan mag de meter hooguit 0,5 v aangeven. Is dat ook ok en zijn de accupolen goed schoon dan denk ik inderdaad aan de accu. Let goed op de accu polen want aan de binnenkant kan een soort glazige laag zitten en die heeft een hoge weerstand.

Succes

michael

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

als je de startmotor hoort en hij pakt het vliegwiel niet dan slipt de bendix van de startmotor heeft niks met de accu te maken

vibo (0), 19 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk de startmotor vervangen en inderdaad, die was de oorzaak van de startproblemen.
Bedankt voor de adviezen!

Groeten,
Vincent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.