Ford Scorpio 2.9 GLX: Automaat laten reviseren?

Bouwjaar: 1993

Hallo,
Mijn geliefde Scorpio is afgelopen vrijdag dood verklaard door de dealer. Mijn klacht was dat de automaat (die ongeveer 5 jaar terug al eens vervangen is, bij een andere dealer) steeds op- en terugschakelt, en soms zelfs mis. Eenmaal in de versnelling gaat het goed. Volgens de dealer moet de automaat vervangen worden, hij wil alleen een nieuwe erin zetten voor 1600 euro exclusief. Hij vindt sloop de meest reele optie. Navraag bij mijn vorige dealer: er zijn geen 2e-hands bakken bij betrouwbare slopers momenteel en een revisie kost 1300 excl incl (de)montage.
Echter, ondanks de bijna 300.000 km op de teller vindt ik het een onwijs fijne auto, ook in verband met trekken van een trailer. Heeft iemand nog ideen of suggesties? En een complete revisie van de motor, met het oog op de toekomst? Of ga ik dan geld in een eindeloze put storten?
O ja, enkele maanden geleden was de automaat ook al kapot, er was een leiding lek en de olie was leeg. De leiding is vervangen, de olie is op pijl gebleven, de auto liep weer als een zonnetje alleen is er weken lang een geweldige verbrandingsgeur vanaf gekomen. En de 'thermokoppel'(?) is al een tijdje kaduk waardoor de ventilator blijft gieren, best stoer, klinkt als een opstijgende 747. En de accu loopt steeds leeg als ik de aanjager van de binnenverwarming niet op 0 zet. Maar toch een fijne auto hoor...

Charlotte1607

Geplaatst door Charlotte1607 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou er geen cent meer insteken gezien de overige klachten die je hebt en de hoge kilometerstand. Verkoop hem voor een paar euries aan de export en koop een jongere Scorpio met minder kilometers voor een paar honderd.

Mocht je er aan gehecht zijn dan kost dat veel geld.

Sterkte!

Charlotte1607 (0), 19 jaar geleden

Even een update: de auto is inmiddels 'geeuthanaseerd'. Ik heb een andere, een Honda Civicje Coupe uit 1998. Ziet er stoer uit (LM velgen, spoilertje) maar ik mis nog elke dag de Scorpio, hij zat lekkerder, hij rook lekkerder, hij reed lekkerder, hij reed sneller. Alleen aan de pomp ben ik echt blij met m'n nieuwe aanwinst, ik rij nu 1:15 ipv 1:9!
Maar goed, verdriet slijt, zeggen ze....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.