Ford Scorpio: Automaatproblemen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i (ARD)

Auto heeft 4 traps automaat. Als de auto warm is (langer dan een half uur gereden), gaat tussen 80 en 100 km/u de auto schokken en snelheidsmeter klappert circa 20 km op en neer. Het lijkt of automaat continue tussen 3 en 4 aan het schakelen is. Als je automaat in z'n 3 zet is het probleem opgelost. Vacuumslang, vloeistofpeil en volgasschakelaar gecontroleerd, is ok.
Kan dit snelheidssensor of afstelling van rembanden zijn of wat anders?

TomdeB

Geplaatst door TomdeB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MONDEO7968 (0) PRO, 17 jaar geleden

Start eerst met olie te verversen. Heeft geen stop zeker ? Olie uitzuigen dan ! Zoveel mogelijk uitzuigen, verse vullen tot peil. Daarna 10 km rijden en behandeling herhalen. Lost echt veel problemen op bij die modellen !

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

dit zou heel goed de snelheidsensor kunnen zijn.
zit er ook cruise controle op? zo ja, probeer deze dan eens in te schakelen als je het probleem ervaard, als de sensor de boosdoender is zou de cruisecontrole niet moeten werken.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.