Ford Scorpio: Olielucht

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 V6

Deze Scorpio met 4-traps automaat, km 127.000, is in zeer goede staat. Lekt niet, in iedergeval niet op straat, maar ruikt naar hete of verbrande olie wanneer de motor warm is en de auto stilstaat. Lucht (fan) op binnencirculatie of vanaf buiten (of zelfs met AC) maakt geen verschil, hij blijft overmatig ruiken.

Oliepeil goed, automaatolie goed, geen olie op spruitstuk zichtbaar, koelvloeistof goed.

Note: ook al staat de temp.meter tussen koud en half warm, ik vind zelf de motor erg veel warmte uit de radiator blazen.

Wie heeft enig idee..? Of ervaring met soorgelijk..?

Groet,

Paul

Dr. F

Geplaatst door Dr. F (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rvesch (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk toch nog eens goed of de kleppendeksels niet lekken op de uitlaatspruitstukken. (klepdekselpakkingen is een bekend constructiefoutje, en dienen daarom regelmatig vervangen te worden)

Kijk verder eens onder de auto of er toch niet ergens olie onder hangt. (b.v. lekke krukaskering).
De olie waait dan tegen het dwarse deel van de uitlaatpijp. (bij mij heb ik hiervoor een beschermplaatje op de bak geplaatst, waardoor de olie er langs af waait) Bij mij lekt ie ook maar heel weinig (ook niet op stoep), maar het kan idd enorm stinken.
Merk olie kan ook erg verschillen in reuk.

Motoren worden idd erg warm. (is normaal)

Dr. F (0), 17 jaar geleden

Hi Ronnie,

mijn dank voor de tips. komt mij zeer logisch over, nog geen tijd gehad om dit nader te onderzoeken, komt deze week wel, ik laat je weten.

ibo (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk eens naar je carterventilatie, misschien ruik je wel de oliedampen die normaal weer terug de inlaat worden gezogen. dus kijk of er zich ergens een lek bevind in de carterventilatieslangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.