Ford mondeo: bang voor miskoop

Bouwjaar: 1997

Hallo allemaal,
Ik ben op zoek naar een ford mondeo (benzine)in de prijsklasse van ongeveer 5000 Euro maar ben erg bang geworden voor een miskoop als ik al deze berichten zo lees aangezien ik helemaal GEEN verstand heb van auto's dus waar moet ik als leek zoveel mogelijk op letten? bij een ford mondeo en wat kost het vervangen van een distributieriem bij deze auto en de koppelingsplaten (dit schijnt nogal veel voorkomend euvel te zijn bij deze auto's)
sorry mensen voor deze domme vragen maar ik weet niemand anders die zo objectief zijn zoals jullie (hoop ik)

groet

jur

jur2

Geplaatst door jur2 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mwj van nimwegen (0), 20 jaar geleden

Miskoop hangt van aantal dingen af bij aanschaf.Waar je wel op moet letten bij een ford mondeo is stroeve deursloten en kromme remschijven,dat laatste is voorkomend en prijzig.Doch als je met matigheid remt,kunnen remschijven lang mee.Mocht het een exemplaar zijn met airco,controleer op lekkage.Hoge km.standen voor een mondeo is niet vreemd.Distributieriem vervangen is om de nabij 250 euro.Voel bij het rijden over drempels of je geen "knak"geluiden hoorbaar zijn bij het nemen van drempels.Indien dat zo is zijn de bussen in het subframe versleten.mondeo met 1600cc staan laten want die vreet remschijven.Alternatief is de 1800cc met 115 pk.Zuinig en toch snel.Mocht je een exemplaar vinden met optie voorruitverwarming,is dat ideaal!!!En koppelingsplaten vervangen is een kabouterverhaal.Vanaf een goede 5000 euro heb je zeker een mooie goede mondeo,maar pas op!Tweedehands mondeos zakken na aanschaf zeer snel in waarde.Mocht je meer vragen hebben,stel ze gerust.Marcel.

jur2 (0), 20 jaar geleden

hoi marcel...bedankt voor al je tips en deze zijn bij mij ZEER welkom, ben je een monteur of liefhebber van mondeo's aangezien je er zoveel van weet?
In ieder geval heb ik (toevallig) net (gisteren) een mondeo gekocht uit nov 96 (oude model dus) met (echt) alle opties die er maar bestaan voor deze auto incl radio cd speler airco (alles electrisch) station... die er van binnen en buiten ongehoord schoon en (Bijna) geen slijtageplekken in het interieur waarin niet gerookt is (en ik merk dat echt meteen) met 160.000 op de teller. boekjes van de dealer die hem onderhouden heeft zaten erbij en ik heb hem bij een peugeotdealer gekocht voor 3500 euro (zonder garantie) met beurt en apk.
Helaas moest ik gokken en snel beslissen met deze auto omdat er op het moment dat ik de auto aan het beslissen was er tevens 4 mensen aankwamen voor deze mondeo (hij is uiterlijk byzonder strak voor zijn leeftijd)dus heb ik zonder proef te rijden de gok genomen door hem te kopen en "alle hoop van zegen" ga ik hem morgen ophalen , ik zag tevens dat de distributie bij 111000 was vervangen dus ik laat hem nog een keer helemaal nakijken (maar door wie??) voor ik ermee op vakantie ga.
Het is inderdaad een 1800i 16 klepper benzine met (tevens)voorruitverwarming.
Weet jij toevallig de bedragen voor het maken of afvullen van de airco of als hij lek is? en weet je tevens wat de versleten bussen in het subframe kosten? en waar ik het beste deze kan laten maken? (betrouwbaar) zonder dat ik belazerd word ??(das namelijk makkelijk aangezien ik ECHT een autoleek ben)
nogmaals ontzettend bedankt voor de tips en ik hoop dat ik nog een keer van je expertise gebruik mag maken.

Groet

Jur

Rob Valk (0), 20 jaar geleden

Het bijvullen van mijn Mondeo koste 120,00 Euro incl. afpersen ed. (wormerveer).
Volgens mij was dit wel een redelijke prijs.

jur2 (0), 20 jaar geleden

was dit bij een dealer?

Geer3469 (0), 19 jaar geleden

3500 euro voor zo'n auto is echt helemaal niks erg goedkoop dus
weet niet of dit door het aantal km's komt of door wat anders maar ik zou ook mede even de schokdempers rondom nalaten kijken of ze niet lek zijn. verder zijn het hele goeie auto's en 1.8i met 16 klepper is veel zuiniger als mijn 1.8i met 8 klepjes !!

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.