Ford mondeo TD: vocht onder de vloermat van de bijrijder

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Sinds enige tijd heb ik behoorlijk last van vocht onder de vloermat van de bijrijder. Ik heb er last van bij hevige regenval of als ik in de wasstraat ga. Mijn vermoeden bestaat dat het via de voorruit en vervolgens via het spatbord naar binnen komt. Ik heb dit onlangs getest door met een tuinslang water op het voorruit te spuiten. Heeft iemand enig idee hoe ik dit probleem kan verhelpen ? Ik heb al wat bladeren en andere rommel bij de afvoer weggehaald. Het blijft echter vochtig. Het kan natuurlijk ook zijn dat het vocht heel lang wordt vastgehouden. Wie kan mij helpen !

Groet,

Arend

avdrmeer

Geplaatst door avdrmeer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Johan5613 (0) PRO, 20 jaar geleden

Rv zit ook het interieurfilter, als je de paravan bij de voorruit weghaald vind je het filter. Het huis waar het filter in zit, zit met 2 moertjes vast, grote kans dat de pakking van dit huis lek is waardoor het water naar binnen loopt. Deze pakking is los te verkrijgen. (bovenstaande geldt voor een mondeo tot mj2001)
Als dit het is is het simpel te verhelpen.
Blijf je last houden van water, slang erop en aan de binnenzijde kijken waar het naar binnen komt,

Tom11529 (0), 20 jaar geleden

Dag Arend, ik weet niet of jouw probleem inmiddels is opgelost, maar bij mij lekte het destijds via de kabeldoorvoeraansluiting van deurpost naar voordeur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.