Ford Fiesta: benzinepomp reparatie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn tweedehands auto heeft op dit moment 38.000 km gelopen (echte km). In februari 2008 (bij 34.000 km) liet hij me in de steek en de garage constateerde men een kapotte benzinepomp. Volgens de garage kwam dit nooit voor en was dit een echte uitzondering.
De reparatie koste bijna 500 euro.

Hedenochtend stond ik weer met een auto die niet wilde rijden. Na onderzoek door de ANWB die helaas niets voor mij konden doen, werd mijn auto afgesleept naar de garage. Hedenmiddag kwam het "verlossende'" telefoontje. Helaas, we constateren hetzelfde euvel als twee jaar geleden. En helaas, de garantietermijn van een jaar is verstreken.Zullen we maar weer een nieuwe pomp bestellen?

Ik heb contact gezocht met de Ford Importeur en kreeg dezelfde mededeling over de verlopen garantie.

Kan iemand mij zeggen wat de gemiddelde levensduur is van een benzinemeter? ik wil toch graag een oplossing voor dit probleem, maar vind het onzinnig om binnen 2 jaar twee maal een reparatie te moeten doen van 500 euro voor een en hetzelfde euvel !
Wie heeft ook zoiets meegemaakt??

Graag een reactie op deze hulpvraag !

groet
Inge

inge dos santos

Geplaatst door inge dos santos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Minnema (0), 14 jaar geleden

Beste Inge,

ik weet niets te zeggen over levensduur van dit soort onderdelen, maar in de wet is tegenwoordig vastgelegd dat er een "redelijke gebruiksduur" verwacht mag worden van artikelen.
Dit staat los en ook boven de normaal geldende garantie van één jaar.
Zo mag je van een miele wasmachine meer verwachten dan twee jaar functioneren en hetzelfde geldt voor tv's etcetra.
Auto's zijn hier géén uitzondering op.
De moelijkheid is dat je best gelijk kunt hébben, maar je krijgt zelden je zin.
Mag ik je adviseren om je juist van de juridische kant te laten adviseren ?
Je kunt het "juridisch loket" in je regio raadplegen, dat heette vroeger de wetswinkel die kunnen rechtstreeks advies geven, en eventueel een advocaat aanraden.
Ik hoop niet dat ik nu buiten de regels stap, maar ik bel zelf met een zekere regelmaat naar jurofoon, kost wel 80 cent per minuut maar meestal krijg ik een goed antwoord waar ik wat mee kan.

Misschien raar om je op deze manier te antwoorden, maar als je je garage kunt vertellen dat iets móet in plaats van moet bedelen of zealsjeblieft iets willen doen, dan voel je je toch prettiger.

vriendelijke groeten,
Theodoor Minnema

p.s.

Vergeet niet te vragen hoe dat zit met garantie op reparaties, als ze je het onderdeel vergoeden maar vervolgens een enorme rekening geven voor het arbeidsloon, ga je er nog niet echt op vooruti.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.