Ford Transit: Betere ademhaling Transit Diesel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

Ik heb een Transit Diesel, zonder turbo, en nu zag ik laatst dat een collega Transit rijder een extra slang had gemaakt aan de ingang van de aanzuigbuis van het luchtfilter.
De opening zat naast de radiateur, vol in de rijwind zodat er voldoende lucht in kan komen.
Volgens hem zou je dan een betere verbranding krijgen, waar hij overigens vrijwel niets van kon merken, maar het bijkomend voordeel was dat het dieselgeronk van de motor echt minder hoorbaar was in de cabine.
Nu is mijn vraag of het geen kwaad kan om op zo'n manier extra lucht te krijgen. Wat minder herrie van de motor zou mij ook wel lijken, elke afname van het motorgeluid is meegenomen.

plaatje

Geplaatst door plaatje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat het geluid anders wordt, als de bron ervan de inlaat is. Door de slang langer te maken heeft de inlaat een grotere weerstand, dus veel zal er niet veranderen. wel als je er een soort omgekeerde trechter opzet, Als je echt wat aan het geluid wil doen kun je beter isolatie materiaal toepassen op plaatsen waar dat geen kwaad kan.

plaatje (0), 12 jaar geleden

Ik heb al veel geisoleerd maar alle reductie van geluid is meegenomen, vandaar ook de vraag.
Blijft dus de vraag staan of het schadelijk is voor de motor om het inlaatkanaal van het luchtfilter te verlengen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

als er voldoende lucht doorheen kan is het niet schadelijk.

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Volgens de dynamische druk 1/2pv^2 (p= ro) p= sm lucht en v de snelheid. Bouw je druk op bij het rijden. Vooral bij hoge snelheden moet je dit merken mits je meer brandstof inspuit. Hou je de inspuithoeveelheid gelijk dan is ge luchtovermaat groter en verbrandt hij schoner. Bij de Skoda staat inderdaad de luchtinlaat frontaal in de rijwind en dat merk je goed (v = immers in het kwadraat) dat hij bij hogesnelheden meer vermogen heeft dan bij het trekken van een caravan. Dan rookt hij gemakkelijk door te weinig lucht. Tenminste zo verklaar ik dat!!

plaatje (0), 9 jaar geleden

Het probleem is opgelost door verkoop van de bus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.