Ford Scorpio: Bij koude motor 6 cilinders, dan tijdens het rijden trillen,

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Wanneer ik de auto, een Scorpio automaat 2.9i uit 1994, met een koude motor start, dan draait de auto op 6 cilinders. Als ik dan een 15 tot 20 minuten gereden heb dan begint de auto te trillen, verliest kracht ( cilinder/vonk bougie? ), en tikkert. Als ik dan de auto stil zet, uitzet, en na een paar minuten weer start, dan draait hij weer op 6 cilinders. Ik heb inmiddels de complete ontsteking vervangen, dus de bobine, bougiekabels, bougies, ontsteking, rotor, verdelerkap, ontstekingsmodule.

Heeft er iemand een idee wat het kan zijn? Of zelf dit probleem al eens meegemaakt?

Scorpioman

Geplaatst door Scorpioman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fordman3106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit al eens meegemaakt, de ontstekingsmodule was een paar maanden van tevoren vervangen (nieuw). Heb toen weer een nieuwe gemonteerd met de speciale pasta voor de koeling (let hier op).Probleem was toen verholpen, je kan dit meten gewoon laten lopen tot de auto afslaat. Heb geen schema maar ik weet wel dat het gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.