Ford S-Max 2007: Blazen geluid

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800

Hallo , ik heb een vraag. Als ik met de s-max in 3e versnelling wat doortrek ( vooral op een helling ) maakt de auto zo wat een blazend , piepend geluid. Ik kan het geluid moeilijk omschrijven. Van zodra ik de gas los of opschakel is dit weg.
Ik dacht aan de turbo, maar de garage zegt dat het de lager van de boite is. En aan de telefoon zeiden dan ook dat er iets aan het vliegwiel is.

De auto heeft nu 180000 km , is dit wel de moeite om al deze kosten nog te maken ? Want het zou me een paar duizend euro kosten. Dan is er ook nog een olie en koelwater lek. Dit was op zich niet zo erg als ik dit in het oog hou.

Alvast bedankt.

dirk30

Geplaatst door dirk30 , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

metins, 8 maanden geleden

Een blazend piepend geluid..het lijkt mij dat het iets te maken kan hebben met inlaat, turbo of de turbo slangen. Ik kan mij niet voorstellen dat het dubbele vliegwiel zou kunnen zijn. Ik zou eerst een goede diagnose laten stellen. Wat mankeert er aan, wat zijn de kosten?
Is het moeite waard om het te laten maken,.. tja.. Mijn Ford Galaxy van 11 jaar oud heeft 334.000 km op de teller en doet nog steeds zijn best :). Het is wel een 2.0 tdci.

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Bijna gegarandeerd een lek in het drukgedeelte na de turbo.
Pak een spuitbus met zeepsop , laat iemand gas geven met stoten , spuit de slangen en verbindingen in , waar je bellen ziet zit je probleem.

dirk30, 8 maanden geleden

Oké bedankt zal ik doen. Het probleem stelt zich alleen als je in derde versnelling doortrekt en even in 4e .
Het klote is dat ze in de garage zelf niet 100 % zeker zijn lijkt me. Bijna zeker van de lager in de boite.

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Een lager maakt geen blazend geluid , maar we zullen zien , uiteindelijk gaan we het vinden.

    Blazend geluid is verkeerd , maar ik kwam niet direkt op het goede woord. Het is eigenlijk een zingend en wat fluitend geluid. Ik vind het vreemd dat dit eigenlijk alleen in 3e versnelling is en een beetje in 4e. - dirk30, 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.