Ford Mustang: blijft niet draaien in DRIVE

Bouwjaar: 1969

hello,

ik heb een probleempje met mijn 69 mustang met 302 V8 (5l)

de blok is volledig gereviseerd, alles vervangen, van krukas tot carburator.

de blok draait mooi, klinkt ongelofelijk krachtig en reageert heel snel, heb alleen maar 1 probleem: van zodra ik de automatische versnellingsbak in een versnelling zet, (r, D, of 1 of 2) valt hij stil. ik dacht aan een vacuumlek, maar heb alles nagekeken en nog eens de carburator dichting met loctite ingesmeerd, maar geen effect. kan iemand mij misschien even op weg helpen met ideeen, of beter nog, heeft iemand dit probleem nog gehad en kan iemand me dan vertellen wat dit veroorzaakt?

hulp zou zeer geapprecieerd worden.

bedankt alvast,

harald

harald4112

Geplaatst door harald4112 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mustang? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stationair iets hoger afstellen.

Willem

harald4112 (0), 18 jaar geleden

hey willem, bedankt voor je reactie maar spijtig genoeg is het net iets ingewikkelder dan dat. met een toerenteller erop hou ik hem slechts draaiende in drive als hij in park rond de 2300-2500 toeren draait. niet alleen dat, maar ik heb vanochtend iets anders geprobeerd en heb er een vacuummeter op aangesloten en de verdeler gedraaid tot ik het maximum van vacuum had: 30 graden voorontsteking. toen bleef hij een beetje draaien in drive, maar raar genoeg toen ik dus dacht het gevonden te hebben en even pauzeerde en daarna terugging, deed hij het weer niet meer. begrijpe wie kan he....

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Harald,

Er zit toch een vacuumaansluiting van de atom.bak naar het inlaatspruitstuk of carburateur.
Wat gebeurd er als je die eens los haalt en afdopt(aan de motorzijde) ik zit te denken aan de vacuummodulator op de versn.bak die lek is.

Hans

harald4112 (0), 18 jaar geleden

hans, de bak is gereviseerd tegelijk met de blok, door transco in rotterdam. op zich zou ik denken dat de modulator dan ok zou moeten zijn, maar het is inderdaad een mogelijkheid. hoe denk je dat ik dat het best kan testen? dus loshalen en afdoppen, en dan in drive zetten? dan gaat de bak toch geen vacuum krijgen en niet schakelen? of is dat niet kwalijk voor de bak?

laat je wel iets weten voor ik dit probeer, want ik zou de bak niet graag beschadigen door dingen te proberen waar ik eigenlijk niets van afweet.

hoop snel wat van je te horen,

harald

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee hoor je maakt niets kapot de bak schakeld alleen niet over.
En je hoeft toch niet te rijden even de vacuumleiding los en aansluiting afdichten en proberen of dat misschien helpt.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mustang of stel zelf een nieuwe vraag.