Ford Mondeo: brandlucht

Bouwjaar: 1995

Onlangs reed ik van Ede naar Apeldoorn toen ik het voor het eerst bemerkte: een brandlucht van een electrisch apparaat. Ik vertrouwde het niet, dus mijn auto aan de kant gezet, motorkap los, maar kon daar niets constateren en rook ook niets. Ik weer rijden en daar was het weer. Sinds dat moment de ventilatie voor de zekerheid uitgezet en dat heeft geholpen; ik ruik nu niets meer. Als ik de ventilator echter weer aanzet (hij doet het nog wel in alle standen, met en zonder airco), dan komt die schroeilucht weer. Wat kan dit zijn?
n.b. ik heb inmiddels al alle onderdelen die met de kachel te maken hebben 2e hands voor weinig op de kop getikt.

Peroni

Geplaatst door Peroni (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

de vries2051 (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder het dashboard aan de passagiers zijde links in de kachelbuis zit de kachelweerstand geschroefd met een torx schroefje. hierop zit een stekker met 4 draden.
Zeer waarchijnlijk is deze stekker verbrand door slecht contakt.
Bij de Ford dealer kun je een nieuwe weerstand met stekker halen, is eenvoudig zelf te herstellen.

Peroni (0), 19 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heb ik geprobeerd de kachelweerstand te ontdekken; helaas tevergeefs; waar zit dat ding precies; is hij direct zichtbaar of moet ik eerst wat weghalen? Heeft hij een speciale kleur?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.