Ford Mondeo: brommend geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Goedemiddag .

Heeft iemand ervaring met een Mondeo met een brommend ( lager ? ) geluid ? Vanaf ongeveer 40 km/u komt er een brommend geluid uit aandrijving aan de voorzijde . Met insturen naar links is het geluid weg met insturen naar rechts wordt het erger , bij gas geven is het geluid minder , laat je gas los en laat je hem dan uitrollen hoor je het constant , bij zachtjes aanremmen veranderd er niets . Koppeling bediend of onbediend en versnelling ingeschakeld of in de vrij maakt geen verschil . Als je de auto op de brug zet en dan de wielen ( onbelast ) laat draaien met ingeschakelde versnelling hoor je dit geluid niet .
Omdat met insturen naar links het geluid weg is en dan het linker wiellager het minst belast is en rechts het meest belast is , vandaag linkerwiel lager vervangen . Het geluid is echter nog niet weg , voor ik nu het rechterwiel lager ga vervangen wil ik eerst even peilen of iemand hier ervaring mee heeft . Ik vindt namelijk niet veel klachten over wiellagers van de Mondeo .

Gr. Flemju

FLEMJU

Geplaatst door FLEMJU (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

banden??

FLEMJU (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat was ik nog vergeten , er liggen nu winterbanden op , zomerbanden al terug gewisseld , het geluid blijft hetzelfde .

Gr. Flemju

lennart1585 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan zou ik zeggen toch een wiellager of aandrijfaslager lijkt me niet maar je weet maar nooit meestal hoor je aandrijfaslager constant.

Succes

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Houd met een hand een voorveer vast en draai met de andere hand het voorwiel rond.Uiteraard met de wagen op gekrikt. Weet je zeker dat ook met de zomerband het goede wielvoor voor zat en niet een achterwiel (gecupt) ? Test nogmaals ! Het geluid dat verandert kan zowel in het lager als in een band zitten ,alleen bij een lager zit er geen variatie in. Succes.

FLEMJU (0) PRO, 12 jaar geleden

Wiellager rechts vervangen , probleem opgelost .
Uit de cup van het binnenste lager was een stukje uitgebroken . Bedankt voor het meedenken.
Gr. Flemju

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.