Ford Ka: Centrale vergrendeling blijft deuren sluiten bij bedienen !!!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Dag Mensen,

ik heb hier een Ford Ka staan waarvan het slot in de linker deur niet meer bedient kan worden en bij bediening in het rechter portier dient de deur direct opengetrokken te worden omdat de centrale vergerendeling zich direct weer sluit!!!
Zolang de deur open staat blijft de centrale vergerendeling dus ook proberen de deuren op slot te doen (achter elkaar door).

Mijn eerste gedachte gaat uit naar een defect in het l.v. portier slot (in sluit stand blijven hangen) maar wellicht hebben andere ervaring met deze storing.


Met vriendelijke groet.

C.Karsmakers

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Danny78 (0) PRO, 13 jaar geleden

de bekabeling in de deurstijl eens controleren, vooral de stekker van deur naar de stijl kan last krijgen van oxidatie ... ik vermoed dat het links zit maar het is snel te controleren.

Je kan de van in de deur een draad doortrekken tot in de wagen dus zonder (door de stekker trekken) in principe moet de deur er toch niet af !

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

de bekabeling in de deurstijl bleek in orde.

Uiteindelijk heb ik het deurslot gedemonteerd en open gemaakt. Hierin bleek het oogje van een heel klein veertje afgebroken te zijn welke de schakeling van het electrische deel verzorgd. Ik heb aan dit veertje een nieuw oogje gemaakt en het werkt allemaal weer naar behoren.

Probleem dus opgelost.

Was overigens wel een heel karwij om de deur open te krijgen aangezien het slot niet te bedienen was. gelukkig kan de deurbekleding van een Ka er af zonder dat de deur open hoeft.

Eind goed, al goed.


gr Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.