Ford Focus: compressie weg 2e cilinder

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i 16v

Hier bij een vraag heeft iemand al eerder een probleem gehad dat er geen compressie aanwezig was van de 2e cilinder,bij de ford daeler zeggen ze dat hun dit nog niet meegemaakt hebben.
Kan iemand mij helpen om dit probleem te kunnen verhelpen.

henne

Geplaatst door henne (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien niet op de 2de cilinder nee, maar op de 1ste 3de en 4de zeker wel dan.

Tuurlijk kan dat, en ze liegen dat ze barsten als ze zeggen dat ze nog nooit een motor hebben meegemaakt die op 1 cilinder compressieverlies heeft. Misschien niet direct van jouw type of bouwjaar, maar het komt ZEKER wel meer voor.

Waar hij dan lekt is de vraag, dat kan op een klep zijn ( je hebt er 4 per cilinder ) of ergens in de koppakking ( Olie of waterverbruik ????) Ook kunnen de zuigerveren beschadigd zijn, of erger nog, de cilinder/zuiger ingevreten, dan is het wel het eind van het blokje.

Dus laat die heren prutsers even een lektest uitvoeren, en je weet meer.

Groeten Marcel

Niels8175 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hellbat, het gaat hier dus wel om deze motor, en komt inderdaad niet voor bij deze motor.

Heeft de topicstarter toestemming gegeven voor een lektest,
of heeft de dealer de oorzaak doorgegeven, om toestemming te vragen voor verder onderzoek?

Ff verder denken en vragen, voordat je de dealer een prutser noemt.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

oh, dus dealer meld probleem, "geen compressie op tweede cilinder " en klant moet dus hier komen om te vragen wat er aan de hand is ?????

Dan noem ik het prutsers, ze kunnen in elk geval de mogelijke oorzaken en voorgeschreven vervolgonderzoeken doorgeven. of de klant hier dan wel of niet mee akkoord gaat.

Indien deze klant deze informatie WEL had gekregen, en geen toestemming had gegeven, wat doet hij dan hier ???, dan had ie beter Jomanda kunnen bellen, of die het blok via telepathie even kon onderzoeken.

en dan, waarom zou een verbrande klep niet kunnen voorkomen in deze motor ??, of een ingevreten zuigerwand ??? Omdat hij te jong is ??????
Wij hebben bij ons in de werkplaats nog een 9 literblok staan, uit een volvo, met een afgebroken zuigerstang bij 30.000 km, dus zeg nooit nooit.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor mij is dit bij dit type nieuw. Moet echter wel zeggen dat ik nog nooit alleen een compressie test heb uitgevoerd zonder daarbij een conclusie te vermelden, maw even verder zoeken totdat je weet waarom de compressie verdwenen is, door een lektest uit te voeren. Misschien buiten het budget of dat men er (nog) geen tijd voor heeft gehad.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.