Ford Focus Wagon 2012: computer motor management Ford Focus wagon sid807evo

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 85

2000€ reparatie kosten pfff. Dag allen! Afgelopen zaterdag heb ik mijn accu gedemonteerd en een nachtje separaat opgeladen wegens wederom opstart problemen. Een week hiervoor ook nog start problemen opgelost met de bekende accu kabels en een motor storing op dashboard. Echter nadat de accu er weer in is gezet helemaal niets meer? Ja klapperende relais! De ford dealer denkt nu aan de sid807evo (accu is inmiddels vervangen)maar weten het niet zeker!? Volgens de dealer zijn er de wereld storingen en is de unit inmiddels gecontroleerd bij een bedrijf in Almelo.
Deze zeggen er niet diep genoeg in te kunnen duiken en dus geen info kunnen geven. En nu.. wat betreft de ford dealer.. hun voorstel is preventief vervangen! alsof het niets kost. Heeft iemand een beter advies voor me?
Het gaat om een ford focus wagon 1.6TDCI 2012 85Kw. :shock:

ynmar

Geplaatst door ynmar , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Neem eens contact op met KMS te Apeldoorn:
https://kms-apeldoorn.nl/

atte PRO, 1 jaar geleden

Er is een verschil tussen niet starten (startmotor draait niet rond) en niet aanslaan. Er zijn heel wat storingen bekend bij deze Fords die ook in technische servicebulletins zijn beschreven. Meestal te maken met EGR en/of de hogedrukpomp. Een enkele keer ook met de BCM (body control module) of de startblokkering. Wel handig als je foutcodes kunt aanleveren. Worden er geen foutcodes opgeslagen dan is er een probleem in de communicatie tussen de verschillende regelmodules.

ynmar, 1 jaar geleden

Dank voor jullie reactie!
Zodra de door actronics gecontroleerde sid807evo weer binnenkomt bij de dealer zullen ze contact met me opnemen. Er worden wel degelijk foutcodes opgeslagen! Ik zal vragen om een uitdraai hiervan.

check

Beste antwoord, geplaatst door ynmar, 1 jaar geleden

Afgelopen vrijdag is de motor computer terug gekomen van actronics. De werkplaats monteur heeft hem terug geplaatst om te testen, met het bijschrijven dat er niets door actronics is waargenomen. Ze konden er immers niet diep genoeg in kijken. In alle verbazing van de heren toonde de computer 0 storingen en starte de motor probleemloos! Met een nieuwe accu erin en 600€ armer (altijd beter dan de voorspelde 2000) rij ik dus weer vrolijk rond.. Natuurlijk is dat een enorme opluchting maar niemand heeft de vinger op de zere plek kunnen leggen. Oftewel, komt dit probleem weer terug of niet? Tevens is er naar aangeven gekeken naar het aandachtspunt welke jullie aangaven (vocht, corrosie) maar dit leek ook goed. Maar goed.... Heerlijk weer comfort in je eigen auto!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.