Ford Fiesta 2013: diagnose voor irritante ratel bij accelereren

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: SFJA, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Onze Fiesta 2013 ecoboost maakt een irritant ratelend geluid als je gas geeft. Het is goed hoorbaar bij optrekken en buitengewoon irritant op de rijksweg bij 100 km/u. We hebben het idee dat het trillingsafhankelijk is, want hij doet het niet bij elke snelheid.

Er hebben al meerdere experts naar gekeken (incl 2 Ford Dealers), maar niemand kan de precieze oorzaak vinden. De ratel komt uit de regio van het inlaatspruitstuk of het dashboard.

De auto verkeerd is prima staat, heeft 200k op de teller en er wordt niet bezuinigd op onderhoud. Ik ben op zoek naar een specialist voor dit soort problemen die een diagnose kan stellen, of iemand die hier mee bekend is en een idee heeft, zodat ik weet wat er aan gedaan kan worden.

Ik woon ten zuiden van Breda en ben bereid een uur te reizen als er iemand is die mij serieus verder kan helpen.

Ik sta open voor suggesties!

SuzanneV

Geplaatst door SuzanneV (55) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (180) PRO, 1 maand geleden

Dit kan lastig zijn. Ik heb voor je even gekeken op google. Ik heb met de bedrijven geen ervaring en weet ook niet wie echt veel ervaring heeft. Wel weet ik van de Ven uit Hapert altijd dealer is geweest maar door de eisen het dealer schap heeft verlaten. Ik zag ook een van leeuwen uit Kesteren/ Google op Ford specialist en als je de website bekijkt laat je gevoel dan antwoord geven en waag een bezoekje.

Het blijft lastig. gezien je omschrijving. Blijf ook de kosten in de gaten houden dat je niet meer kosten maakt dan de auto waard is.

    Vriendelijk bedankt voor het meedenken! Het is inderdaad lastig en u heeft gelijk, we willen er niet téveel geld aan uitgeven. Aangezien de auto verder nog prima is en veel gebruikt wordt wil ik er wel verder naar laten kijken. Ik zou al blij zijn als ik uit kan vinden wat is het. Ik ga de opties die u gevonden heeft even langs en ik hoop iemand te vinden die gespecialiseerd is in dit soort ratelende raadsels.

    Wordt vervolgd. - SuzanneV (55), 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.