Ford Fiesta 2014: Distributieriem

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: XMJA, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 48

Mijn dochter heeft vorig jaar bij 100000km/9jr de distributieriem laten vervangen. Natte in olie. 1jr later gaat auto plots stuk. Dochter remt af bij verkeerslicht en schakelt van 4 nr 3. Auto slaat af en doet niets meer. Anwb tp en distributieriem stuk.. nr garage.. garantie?? Nu heeft garage het idee en gecheckt dat de injectoren onvoldoende injecteerden, dus druppelden en daardoor een motorprobleem ontstond en gevolg motor stopt en distributieriem ed stuk.. kan dit kloppen?? Injectorencheck achteraf gaf inderdaad aan dat deze 1 slecht en 2 en 3 iets meer verstuifden.. echter niet zoals het hoorde. Advies in deze..

HansH55

Geplaatst door HansH55 (70) , lid sinds 5 dagen geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Beunhaas (690) PRO, 5 dagen geleden

Ik zie eerlijk gezegd geen relatie tussen injectieproblemen en het kapotlopen van de distributie., dat laatste kan komen door verkeerde olie of te laat verversen..

kaleido 1 (3055) PRO, 5 dagen geleden

Of veel teveel benzine in de olie maar dan zou het peil flink gestegwn moeten zijn

kaleido 1 (3055) PRO, 5 dagen geleden

Verkeerde olie bijgevuld als er bijgevuld is .
Anders zou ik het toch bij de garage neerleggen.

HansH55 (70), 5 dagen geleden

Er is geen verkeerde benzine getankt, E10 en niets anders. Tijdens rijden was er geen motorstoringslampje gaan branden. Dus gewoon geen power meer en motor stopt. Nadat eea gemaakt is (riem, kleppen, nokkenas ed) kon auto worden gestart. Toen bleek dat er veel benzine in uitlaat kwam. Dit zou dan gevolg zijn van die niet goed werkende injectoren. Nu worden er nieuwe ingezet.. dus afwachten.. nu las ik wel dat het doorrijden bij niet goed werkende injectoren en brandend lampje er motorschade kan ontstaan. Dus wat is nu waar?. Is de huidige motorschade inderdaad gevolg van niet goed werkende injectoren. Maw garantie staat onder druk.

.
    Ik kan me voorstellen dat de olie iets verdund wordt door lekkende injectoren en dat dat geen goede invloed op de riem heeft, maar dan zou je inderdaad een stijgend peil verwachten..
    Peil je de olie zelf wel eens of laat je alles aan garages over? - Beunhaas (690) PRO, 5 dagen geleden

Siem Bijman (310) PRO, 5 dagen geleden

De distributieriemen gaan bij bosjes stuk bij deze auto's. Voornamelijk sinds de E10 benzine is geintroduceerd een paar jaar terug. De benzine komt, weliswaar zeer gering, ook in de olie terecht en tast de riemen aan. Dus als de injectoren lekken heb je nog meer en sneller benzine bij de olie en worden de distributieriemen eerder aangetast, dus zo onlogisch is het niet wat je garage stelt.
Maar hebben ze ook de distributieriem van de oliepomp vervangen vorig jaar of gecheckt? Want die kan ook worden aangetast en wordt vaak niet vervangen.

kaleido 1 (3055) PRO, 5 dagen geleden

Zou de gehele motor laten controleren drijf en krukaslagers enz.
Had een 5008 resent ook de riem helemaal opgevreten zat er 35000 in , olie verdund begon ineens verschrikkelijk te roken en beroerd te lopen.

HansH55 (70), 4 dagen geleden

Motor zou door dit gebeuren een flinke "tik" hebben gekregen waardoor spanbout van de riem brak.. kleppen schade, krukas iets afgebroken.. kop opnieuw gevlakt.. dus poehpoeh

kaleido 1 (3055) PRO, 4 dagen geleden

Spanbout breekt niet hierdoor denk dat ze zich er onderuit proberen te praten.

harry4203 (1105) PRO, 4 dagen geleden

Daar ben ik ook heel erg bang voor, vrees dat de riem of te strak gespannen was, of de bout niet met het correcte aanhaalmoment is vastgezet. Maar goed, dat blijft gissen.

HansH55 (70), 3 dagen geleden

Tja.. het weerleggen dat eea met die injectoren niet juist is wordt moeilijk lijkt me.. je jou eerder een stotterende motor verwachten met brandend storingslampje. Nu niets. Gewoon geen vermogen meer en stop. Echter op die manier is garantie geven steeds een beetje creatief bezig zijn. Klant is toch verder onkundig..

kaleido 1 (3055) PRO, 3 dagen geleden

Second opinion door de dekra wil nog wel eens helderheid brengen

HansH55 (70), 2 dagen geleden

Uiteindelijk wordt eea binnen garantie afgehandeld.. geweldige actie vd zaak... KVD Schinnen.. top..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php