Ford Focus: Distributieriem Focus 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hoi, ik ben van plan om mijn distributieriem te vervangen. Ik heb begrepen dat ik een pen nodig heb om de positie van de krukas te bepalen, en een strip op de nokkenassen te centreren.
Wie kan me wat meer duidelijkheid geven over de werkwijze, en waar moet ik op letten. Heeft iemand wat afbeeldingen/tekeningen van bv de plaats waar ik de pen in moet steken, en welke diameter moet de pen hebben?
Ik ga het voor de deur doen, dus zal wat moeten improviseren.
Ook heb ik gelezen dat het handig is om de waterpomp ook te vervangen. Klopt dit?

Groeten,

Remco

vossenjager

Geplaatst door vossenjager (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik geef je een goede raad en die is:bezint voordat u begint!Oftewel,laat lekker doen door een vakman.Waterpomp zou ik wel meenemen!(dat heb je goed gelezen!)[url=http://img28.imageshack.us/i/picture021....][img]http://img28.imageshack.us/img28/3826/pi...[/img][/url]

vossenjager (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit soort klussen wel eerder gedaan, maar ik wil weten waar ik aan begin. Bij de Focus schijnt het wat lastiger te zijn. Als ik het laat doen incl. waterpomp kom ik boven de 600 euro uit. Dat is me wat te veel. Ik zal voor de zekerheid de starterkrans ook aftekenen.
Bedankt voor de info.

Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.