Ford Ford focus 1.61-16v-wagon 2003: Distributieriem vervangen en koppelingsplaten vervangen of "nieuwe" tweedehands auto kopen??

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Ik heb een ford focus, 2003, 1.61-16v-wagon.
Km 225000. Handgeschakeld, benzine. Fijne auto om in te rijden.
maarrrrr...

De distributieriem moet dit jaar vervangen worden en hoor net bij garage, na apk goedkeuring, dat de koppelingsplaten aan het slijten zijn en deze vervangen moeten worden, ws volgend jaar, ligt eraan hoeveel km ik rij.
Ik rij gemiddeld 500 km per maand, hoofdzakelijk voor mijn werk.

Als ik bovenstaande laat doen ben ik rond de 1200 euro kwijt.
Volgend jaar moet mijn auto ook grote beurt van gemiddeld 500 euro krijgen.

Mijn vraag is wat zouden jullie doen gezien de kosten die ik kwijt ben bij elkaar ad 1700 euro. Dit laten repareren of "nieuwe" tweedehands auto kopen? Met bv distributieketting, vb Kia Carens, 2009.

Amelie

Geplaatst door Amelie , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Tja deze keus kun je alleen zelf maken , elke auto kost geld , ook een auto met een distributieketting , als de auto verder prima voldoet zijn het natuurlijk flinke kosten maar voor 1700 euro heb je geen andere auto waar geen kosten aan zitten .

    Ik weet niet welke andere kosten er ook nog gaan komen voor mijn ford focus. Remschijven bv die kosten zijn ook niet mals. Airco kapot. Blijft een moeilijke afweging. - Amelie, 1 jaar geleden

JGC, 1 jaar geleden

Ketting is niet per se zonder zorgen, denk dat veel PSA en VAG eigenaren daar wel wat over kunnen vertellen.
Verder ruil je een tweedehands auto in voor eentje waarvan jij niet weet wat eraan zit te komen.
Als de auto fijn rijdt en die distributie en koppeling het enige is, zou je ermee kunnen blijven rijden. Voor 1700 euro weer jaren kunnen rijden moet je nog afwachten of dat met een tweedehandsje van dat bedrag ook zo is.

Wat je ook nog kunt doen is wachten tot het klapt... auto is dan wel total loss en je zult hem moeten laten afslepen als het gebeurt (ANWB abo?), sloopwaarde is zo'n 150 euro dan.

    Wachten tot het klapt lijkt mij niet zo goed idee. Geintje neem ik aan, want dat is voor mij gevaarlijk en voor de anderen. - Amelie, 1 jaar geleden
    Koppeling merk je uiteindelijk wel en kan geen kwaad. Distributieriem overkomt je ineens en is gevaarlijker. In jouw geval kan je ook gewoon alleen de distributie doen en wachten met de koppeling. En nee, het was geen geintje. Auto's van deze leeftijd met hoge kosten in het vooruitzicht worden vaker zo gereden. Van APK naar APK zonder onderhoud. - JGC, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.