Ford Galaxy: dubbel massa vliegwiel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0.TDCI

De koppelings drukgroep van onze ford galaxy 2.0 TDCI uit 2007 moet vervangen worden en waarschijnlijk ook het dubbel massa vliegwiel.
Nu lees ik dat het vliegwiel weleens door een vast (enkel) vliegwiel wordt vervangen. kan dit ook bij een galaxy motorcode QXWA1M?

jasonvankuijk

Geplaatst door jasonvankuijk (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ofstone (0), 8 jaar geleden

Er is origineel een dubbel massa vliegwiel (DMF) gemonteerd.
Een DMF is duurder dan een normaal vliegwiel, dus als het niet nodig was had de fabrikant er wel een gewoon vliegwiel geplaatst.

Een (diesel) motor lijkt een constant toerental te draaien, maar eigenlijk vertraagt en versneld het toerental meerdere keren per seconde miniem door de ontstekingen/ontbrandingen. Dit veroorzaakt trillingen. Een motor met veel koppel zoals een diesel heeft nog meer trillingen. Een DMF dempt deze trillingen.

Als je een goedkoper vast vliegwiel plaatst zul je die trillingen niet meer, of in ieder geval minder dempen, met meer trilling tot gevolg. Bovendien krijgt de versnellingsbak dan dus ook meer trillingen te verwerken, waardoor die zwaarder belast wordt, en dus sneller slijt.

Mogelijk is een vast DMF wel beschikbaar, maar ik zou het niet doen, tenzij de auto binnenkort weg moet, en je er niet te veel aan wil spenderen.
Goed rondkijken voor de kosten van een nieuw DMF, prijzen voor exact het zelfde merk en type DMF liggen soms behoorlijk uiteen.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Idd geen vast vliegwiel laten plaatsen,dit kan leiden tot de bovengenoemde problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.