Ford Galaxy: Stilvallen Ford Galaxy 2.0 Diesel 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI QXWB

Hallo allemaal,

Sinds enkele maanden volgend probleem: bij koude start slaat motor direct aan, bij het wegrijden enkele tellen later valt motor zonder aanleiding terug stil. Aanvankelijk was het probleem na de tweede poging over, laatste dagen duurt starten langer. probleem komt slechts sporadisch voor, uiteraard steeds op de meest ongelegen momenten...
Nooit de kans gehad uitlezing te doen op moment van effectieve panne, geen foutcodes opgeslagen in Gutmann diagnosetoestel daags na de panne.
Vandaag weer het probleem ervaren en na een tik met de rubber hamer op de brandstoftank startte de wagen terug.
Is deze wagen voorzien van opvoerpomp in de tank of eventueel brandstofrelais die wel eens faalt?
Ter info, twee jaar geleden is de koppeling en dubbel massa vliegwiel vervangen. (Ik lees op andere onderwerpen wel eens dat hier soms problemen zitten...)

Alvast bedankt voor de info!
Mvg,
Bert

Alfa25

Geplaatst door Alfa25 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alfa25 (0) PRO, 8 jaar geleden

Net de oplossing van het probleem vernomen, een scheurtje in de aanvoerleiding tussen brandstoftank en filter, op deze manier lucht in de aanvoerlijn met als gevolg de beschreven problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.