Ford Focus: dubbelmassavliegwiel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdci

hallo,heeft er iemand ervaring met het ombouwen van een dubbelmassavliegwiel,naar een vast vliegwiel? Graag reactie,fordis

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb geen ervaring bij deze Ford Focus, maar bij VW geeft het geen enkel probleem. Heb dit nu al een paar keer gedaan en zelfs de universele groothandel weet al welke set je kan gebruiken dus...moet het bij Ford ook kunnen als je de geschikte set weet te krijgen. (Lijkt mij)

fordis (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je dan geen problemen met de versnellingsbak dan? Dat ze soms meer lawaai maken bij het optrekken?De trillingen zetten zich voort in de bak ,waardoor deze meer lawaai gaat maken....

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

bij een massavliegwiel zit er een koppelingsplaat in zonder veren omdat het vliegwiel de trillingen opvangt,bij een gewone koppeling zit er een plaat in met veren zodat de veren de trillingen opvangen.

Siem Bijman (180) PRO, 16 jaar geleden

Bij de VW's heb ik geen problemen met meer lawaai van de versnellinsbak, maar bij Ford weet ik dat niet.

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

Een DMF in een focus I kan je vervangen door een vast vliegwiel. Geeft geen enkel probleem. Naast een nieuwe koppeling en druklager moet je ook de bouten waarmee het vliegwiel aan de krukas wordt vastgezet, vervangen door bouten die bij een vast vliegwiel horen. De onderdelen komen van de transit connect dacht ik. We hebben er al verschillende gedaan en nog geen enkele klacht gehad i.v.m. trillingen ofzo. Als je wil kan ik eens kijken of ik de finiscode van de onderdelen kan terugvinden. Zal wel pas na het weekend zijn.

khurshed (0), 15 jaar geleden

kun je ook de dmf bij een focus 1.8tdci uit mei 2006 vervangen door een vaste vliegwiel? zoja door welke en geeft dit dan eventueel problemen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.