Ford Focus: dynamo lampje brand soms

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tddi

ik heb hier een ford focus diesel tddi

Daar bij gaat het dynamo lampje na een tijdje branden. Dynamo laad ene keer wel goed andere keer niet goed Dynamo is nageken en die was okee.
Ik heb de stekker op de dynamo nagekeken. Op de rode draad staat 12v constant. Op contact staat er op de grijze 8.9 v en op de blauwe 0.07 volt klopt dat allemaal.

Heeft iemand nog een idee waar het aan kan liggen ( mischien computer)

topeewee

Geplaatst door topeewee (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

kijk eens goed of je geen kabelbreuk hebt

topeewee (0), 14 jaar geleden

Maar weet jij toevallig of die waardes kloppen zou het misschien ook in de 3 polige stekker kunnen zitten

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

onder de intercooler ligt ook een draadboom (van 3 draden) naar je dynamo. Als je de intercooler demonteert, zie je m zitten. Die draden komen uit een kabelboom en daar willen ze nog wel eens doorschuren.

topeewee (0), 14 jaar geleden

draden onder de intercooler zijn heel verder nog iemand suggesties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je dat gemeten toen hij wel bij deed laden of brande het lampje toen ? volgens mij moet er op 1 kleine kabel ook 12 v komen om de dynamo te bekrachtigen..anders laad hij ook niet..

Heb je de kabels doorgemeten zoals sjaak al aangaf ? Als de dynamo getest is,en in orde is,moet het haast wel aan de kabels liggen.

topeewee (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost alle kabels waren in orde. We hebben de dynamo weg gebracht naar een revisie bedrijf die heeft hem getest volgens hem was hij goed. Waar door de dynamo weer is gemonteerd. Later hebben we in overleg met het revisie bedrijf toch een nieuwe dynamo gemonteerd en het probleem was opgelost. Volgens het revisiebedrijf zijn die dynamo's moeilijk te testen omdat er een soort kastje tussen gemonteerd moet worden met testen toch bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.