Ford Ka 2010: Dynamo/AC??

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Bij koude start maakt auto jankend geluid. Na enige tijd verdwijnt het weer. Zit bij AC pomp /dynamo in de buurt. Is zoemend/jankend geluid, loopt op met toerental... Na een paar minuten is het weg. Vloeistoffen gecontroleerd en bij in en uitschakelen AC geen verschil. Er brandt ook een geel gevarendriehoekje, welke aangegeven wordt in boekje als defect parkeersensor of oliesrukschakelaar. Driehoekje brandt net, jankend geluid was er al even, maar is erger geworden.... Dynamo laadt goed.

watson11932

Geplaatst door watson11932 , lid sinds 19 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Grote kans dat de multiriem te slap ligt , spannen of beter vervangen en juist spannen .

watson11932, 9 maanden geleden

Ok. Dank. Voelt wel strak aan, trouwens. Automatische spanner?

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Oké, als je het jankende geluid hoort spuit dan eens iets van kruipolie of wd40 op de snaar en luister of het weg is of erger wordt.

watson11932, 9 maanden geleden

Heb siliconenspray gebruikt.. Maar het werd niet minder..

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Dan de riem er af halen en kijken of het dan weg is , is het weg dan zit het geluid in 1 van de aangedreven componenten , voelen draaien luisteren om te achterhalen welke het is.

watson11932, 9 maanden geleden

Ok. Duidelijk. Dank je wel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!