Ford Mondeo: egr klep

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 66 kw

Waar zit de EGR klep en wat doet deze. Ik heb geen vermogen en hij rookt veel, behalve als ik een tijd met hoog toerental heb gereden dan heb ik geen rook meer.

Groeten Maurits

Maurits

Geplaatst door Maurits (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Fredo (0), 17 jaar geleden

EGR is Exhaust Gas Recirculation
is een klep die ervoor zorgt dat uitlaatgassen opnieuw worden herverbrand in de motor. Hierdoor verloopt de verbranding niet volledig optimaal en op die manier wordt dus de uitstoot van NOx verkleind. Anderzijds zorgen die wel voor meer vorming van roet. Veel kans dat bij jou idd die EGR voor een heleboel ellende zorgt. Gewoon een plaatje tussen steken en het probleem is opgelost. Weet alleen niet direct waar die bij in jou Ford Mondeo zit. Zou er ongeveer als volgt moeten uitzien...

http://img155.imageshack.us/img155/8586/...

Veel succes...
Frederik

Maurits (0), 17 jaar geleden

Fredo, dank voor je reactie, kun je een beschrijving van het plaatje geven wat ik er tussen moet zetten en zorgt dit er dan voor dat de klep niet meer open of dicht gaat?

Groet Maurits

widojo (0), 17 jaar geleden

Maurits,

Kijk ook op www.fordmondeoclub.nl en zoek op EGR.
Hier staat duidelijk beschreven en met fotos hoe dit te doen.

Succes

Fredo (0), 17 jaar geleden

Plaatje ziet er bijvoorbeeld als volgt uit...

http://img450.imageshack.us/img450/9083/...

Je kan zoiets zelf maken. Je moet er alleen voor zorgen dat het materiaal dat je gebruikt hittebestendig is. Het zorgt inderdaad dat de werking van de EGR wordt uitgeschakeld. Om te weten hoe je het nu juist gaat plaatsen verwijs ik naar bovenstaande site die Widojo doorgaf...

Succes

Maurits (0), 17 jaar geleden

Bedankt Fredo en Widojo voor de reacties, ik heb het plaatje inmiddels gemaakt ben benieuwd of het werkt ik kom er nog op terug.

groet Maurits

Maurits (0), 17 jaar geleden

Plaatje er tussen gezet, maar probleem was niet opgelost. Bleek een gescheurde turbo slang te zijn op een plaats die niet te zien was.
Groet Maurits

Fredo (0), 17 jaar geleden

Komt wel eens meer voor, ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.