Ford Mondeo: Terugvallen toerental / uitvallen motor / backfire

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: Zetec 1800i

Hallo, een paar weken na die extreme warmte van 1,5 maand geleden heb ik wat problemen met mijn auto.

Gegevens over de auto:
Ford Mondeo 1996
Zetec E 1800i
LPG G3 installatie van AG met DGC computer
Km stand: +/- 279000

Problemen:

- Als ik start valt de motor uit zodra die overschakelt naar gas of de motor loopt onregelmatig.
- Bij het wegrijden / optrekken / overschakelen naar een hogere versnelling op gas stort het toereltal iedere keer minimaal 250 maar vaak ook 500 toeren in. Het gebeurt ook vaak dat de motor uitvalt. Dit probleem is zowel bij koude als warme motor. Ook gebeurt het soms wel dat ik tijdens het optrekken naar een hogere versnelling een backfire krijg. en niet zo'n kleintje ook. De deuken zitten in m'n motorkap.
Wat ik vreemd vind, is dat deze problemen zich vooral voordoen onder / rond de 2000 toeren. Soms nog bij 2500 toeren, maar daarboven is het probleem echt over. Dan kan ik optrekken zo hard ik wil, maar dan gebeurt er niets en loopt de motor probleemloos.
Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Wat misschien nog het vermelden waard is: toen ik deze auto kocht (okt 2005) is tijdens de proefrit de dynamo in rook opgegaan. Maar toch heb ik nu al meer dan 30.000 km probleemloos gereden met deze auto, op een kapotte lambdasonde en thermostaat na.

Dit probleem was een poosje later ook op benzine ( behalve de backfire) maar is na de grote beurt van vorige week over. Behalve als de motor koud is heeft hij deze problemen nog wel een beetje.

Schakelaar

Geplaatst door Schakelaar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Schakelaar (0), 17 jaar geleden

Is er nou echt niemand die een oplossing voor dit probleem weet? Ik rij inmiddels alweer 2 maanden met dit probleem, maar het begint me eigenlijk een beetje te vervelen. En naar de garage wil ik er eigenlijk ook niet mee omdat ik geen zin heb in hele dure reparaties die niet helpen.

porschemannetje (0) PRO, 17 jaar geleden

hoe zijn de bougie's en wat is de electrode afstand en hoe zijn de bougiekabels is ford heel gevoelig voor en wat voor soort olie zit er in de motor gebruik ook even de zoekmachine op deze site het probleem komt vaker voor bij ford met zetec motoren en kan meerdere oorzaken hebben

Schakelaar (0), 17 jaar geleden

de bougie's zijn twee maanden geleden vervangen met een grote beurt. De electrode afstand hadden ze van de garage op 1,3 mm gezet, maar dat heb ik terug gezet naar 0,9 mm. De olie in de motor is nu 10W40. Maar ik heb begrepen dat dat eigenlijk 5W30 moet zijn? Heb ook zelf al het gasklephuis schoongemaakt en de EGR klep afgedopt. Dat hielp al wel wat, maar nu wordt het langzaamaan weer wat erger. De bougiekabels zijn ongeveer 8 maanden geleden vervangen.

jpost (0), 17 jaar geleden

Bij mijn Mondeo van '98 was het klappen van de backfire opgelost na vervanging van de bougies, maar daar was dan ook niet veel van over. Op LPG had ik het klappen wel op benzine niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.