Ford Galaxy: Electra valt weg tijdens het rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 VR6 - Automaat

Tijdens het rijden valt plots alle electra weg, wanneer ik rij (op de snelweg) blijft de motor draaien en komt de electra na 2-3 seconden terug - een enkele keer ging daarbij een controle/waarschuwingslampje (remmen en abs) branden wanneer de electra terug is, zodra dat ik de auto stil zet heb ik geheel geen electra (kan dus ook niet meer starten, niets doet het), moet 'm dan 30-90 seconden laten staan en dan keert alle electra weer terug en werkt alles weer naar behoren (controle lampjes zijn dan ook weer uit).

Als het gebeurt wanneer de auto stil staat (bijv. bij een verkeerslicht) dan valt de motor uit en kan ik na ca. 5 seconden opnieuw starten waarna alles weer werkt.

De controle lampjes van de remmen en ABS lijken gewoon foutief te zijn, zijn na opnieuw starten uit, ook heb ik de remmen recent laten nakijken en die zijn nog prima.

Hoop dat deze omschrijving duidelijk is en dat iemand mij kan vertellen wat het probleem is en of ik dit zelf kan verhelpen; heb niet veel verstand van autotechniek maar handig genoeg met gereedschap om wat te kunnen vervangen als ik weet wat gedaan moet worden - of als dit echt door een professional gedaan moet worden of iemand een idee heeft wat zoiets ongeveer zou moeten kosten.

Fused84

Geplaatst door Fused84 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

De grootste kans is dat je een massaprobleem hebt en de kabel tussen het motorblok en de carosserie is de meest beruchte.
Loop al je massapunten na en zorg dat ze vrij van aanslag e.d. zijn.
Wellicht is het dan opgelost.

Fused84 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! zal dit weekend eens kijken of ik kan vinden waar de massapunten zitten en deze nalopen.

kaleido 1 (1680) PRO, 8 jaar geleden

Aansluitingen op de accu , zitten goed vast ?

Fused84 (0), 8 jaar geleden

De aansluitingen op de accu had ik al nagekeken en die zitten goed vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.