Ford Mondeo: enrstige olielekkage achterkant motorblok

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Deze mondeo heeft drie jaar stil gestaan voor aanschaf. Het is mijn collega toen der tijd niet opgevallen dat hij sinds aanschaf eigenlijk al een klein beetje lekte. Nu zijn er ongeveer zeven maanden vergaan en komt ie vandaag naar me toe dat zijn auto veel olie lekt... Ik dat ding op de krik en er onder gaan liggen. dat hij aan de bijrijders kant lekte was me meteen duidelijk, maar ik kon ook meteen lampje niet precies zien waar hij lekte. Ook van de boven kant was het het nog zeer onduidelijk. Toen heb ik hem dat ding laten starten in de hoop zo meer duidelijkheid te krijgen waar de lekkage zich bevind, maar noppes. Toen ik er weer onder lag met draaiende motor leek hij me in het gezicht te "pissen", maar kon wederom niet duidelijk zeggen "daar lekt ie"!

Mijn vermoeden, omdat rond om de druksensor alles nat is, dat deze los zit. Maar duidelijk is het me ook na in de kluwer auto-technische handboeken te hebben geneuzd nog altijd niet... Wat zou dit allemaal kunnen zijn??? en zijn hier misschien ook foto's van te krijgen???

Bij voorbaat dank voor elke reactie.

Martin

P.s. het olie lampje gaat niet branden als je de auto op contact zet.

Dutch Psycho

Geplaatst door Dutch Psycho (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Druksensor stuk, komt meer voor.

Wat ook gebeurd is dat de pakking achter de oliepomp eruit scheurt, maar dat zit net meer boven het oliefilter (filter zit op de oliepomp)

Suc6

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoals Markus al zegt, ik vermoed ook dat het de pakking van de oliepomp is. Kwam veel voor bij deze types. En dan is ie rondom de sensor ook wel nat.
Om deze te vervangen moet de oliepomp los.
Dwz distibutie eraf, oliecarter demonteren aanzuigbuis losnemen en daarna oliepomp loshalen.
Bij monteren wel op de uitlijning letten tov de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.